-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos elito žmonos atrado naują būdą sulieknėti – įjunko į metamfetaminą

Šiaurės Korėjoje, kurioje daugelis gyventojų kenčia maisto nepriteklių, elitas gyvena prabangiai ir sočiai. Taip sočiai, kad diktatoriaus Kim Jong Uno patikėtinių žmonos priverstos laikytis dietos. Nauja populiari Šiaurės Korėjos elito dieta – metamfetamino vartojimas, rašo news.vice.com.
Šiaurės Korėjos moterys
Šiaurės Korėjos moterys / „Scanpix“/AP nuotr.

Pchenjano laboratorijos, kurias diktatoriaus režimas giria dėl įvairiausių naujų vaistų išradimo, dažnai užsiima ir narkotikų gamyba. Tarptautiniai tyrimai jau senokai atskleidė, kad Šiaurės Korėja yra viena stambiausių metamfetamino gamintojų.

Pelnas iš šio narkotiko gamybos ir pardavimo elitui padeda patenkinti prabangius savo poreikius. Kol didžioji Šiaurės Korėjos dalis skęsta skurde, elito moterys metamfetamino pagalba meta svorį. Šis itin pavojingas narkotikas ne tik mažina apetitą, bet ir kuriam laikui padidina energingumą, sukelia gyvybingumo įspūdį.

„Tokia praktika Šiaurės Korėjoje tęsiasi jau pakankamai ilgai. Partijos elitas leidžia savo žmonoms naudoti pavojingus narkotikus, nes patys nori, kad jos liktų lieknos“, – teigė vienas Pchenjano šaltinis.

Šiaurės Korėjos metamfetamino verslas itin pykdo kaimynę Kiniją, kuri neseniai paskelbė aršų karą su narkotikų prekyba ir naudojimu.

„Pradėjęs dalyvauti prekybos grandinėje, tu jau nebegali iš ten ištrūkti“, – sakė Raphaelis Perlas, 2007 metais JAV Kongrese pristatęs ataskaitą apie Šiaurės Korėjos nelegalią veiklą.

„Šioje grandinėje dalyvauja ir karinis, ir politinis elitas. Tai milžiniška industrija. Kodėl jie turėtų jos atsisakyti, jei jiems leidžiama išsisukti ir pelnytis?“, – retoriškai klausė jis.

„Šioje grandinėje dalyvauja ir karinis, ir politinis elitas. Tai milžiniška industrija. Kodėl jie turėtų jos atsisakyti, jei jiems leidžiama išsisukti ir pelnytis?“, – retoriškai klausė jis.

Vieno šaltinio teigimu, viena įtakingo Šiaurės Korėjos politinio veikėjo žmona netgi išsikėlė gyventi pas metamfetamino pardavėją, kad būtų kuo arčiau narkotikų šaltinio.

„Paprastas Šiaurės Korėjos gyventojas neturi nei laiko, nei galimybių maitintis taip, kad galėtų priaugti svorio. Jis turi dirbti privalomus valstybės darbus ir susiduria su nuolatiniu maisto trūkumu“, – pasakojo jis.

„Jei tos elito žmonos tiesiog pasidalintų maistu su skurstančiais savo šalies gyventojais, jos lengvai galėtų išvengti nutukimo ir beprotiškų dietų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius