Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos valdžia perspėjo savo piliečius, kad teks „maitintis augalų šaknimis“

Šiaurės Korėjos vyriausybė perspėjo savo piliečius, kad artėja sunkūs laikai šalies ekonomikai, ir paragino rengtis badmečiui.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Revoliucijos kelias yra ilgas ir sunkus. Gali būti, kad mums vėl teks maitintis augalų šaknimis“, – rašoma komunistinės Šiaurės Korėjos darbininkų partijos centro komiteto laikraščio „Rodong Sinmun“ straipsnyje.

Suprasti akimirksniu

  • Griežtos tarptautinės sankcijos Šiaurės Korėjai paskelbtos po jos atliktų branduolinio ginklo ir raketų bandymų.
  • Šiemet Šiaurės Korėja paprašė 440 tūkst. tonų maisto produktų pagalbos iš užsienio valstybių, tačiau sulaukė tik 17,6 tūkst. tonų.
  • Per 1994–1998 metais kilusį badą Šiaurės Korėjoje mirė nuo 240 tūkst. iki 3,5 mln. žmonių.

Publikacijoje pažymima, kad šalis gali susidurti su tokia pačia sunkia situacija, kaip ir per 1994–1998 metų badmetį, kai 22 mln. gyventojų turinčioje valstybėje dėl maisto trūkumo, skirtingais duomenimis, mirė nuo 240 tūkst. iki 3,5 mln. šiaurės korėjiečių.

Didžiosios Britanijos laikraštis „The Telegraph“ rašo, kad sunkią ekonomikos padėtį, tikėtina, sukels ypač griežtos sankcijos, kurias Šiaurės Korėjai paskelbė Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba. Sankcijų buvo imtasi po to, kai Šiaurės Korėja įvykdė vandenilinės bombos ir tolimojo nuotolio raketos bandymus.

Taip pat skelbiama, kad šiemet Šiaurės Korėja paprašė 440 tūkst. tonų maisto produktų pagalbos iš užsienio valstybių, tačiau sulaukė tik 17,6 tūkst. tonų.

Pietų Korėjos laikraštis „Chosun Ilbo“ rašo, kad Šiaurės Korėjos vyriausybė įpareigojo savo piliečius kiekvieną mėnesį į valstybinius sandėlius pristatyti po kilogramą ryžių.

Nuo kovo pradžios Šiaurės Korėja rengia karinių pratybų ciklą. Kovo 21-ąją ji paleido raketą iš vakarinės šalies pakrantės. Kovo 18-ąją buvo paleistos dvi balistinės raketos į Japonijos jūrą, o kovo 10-ąją buvo paleistos dar dvi artimojo nuotolio raketos.

Vasario 7-ąją tarpkontinentinė balistinė raketa į Žemės orbitą išvedė Šiaurės Korėjos palydovą „Kwangmyongsong-4“, skirtą šnipinėjimui. Pasaulinė bendruomenė šį veiksmą įvertino kaip JT Saugumo Tarybos draudimo Šiaurės Korėjai bandyti ir leisti balistines raketas pažeidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius