-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sibire prabilta apie galimybę atsiskirti nuo Rusijos

Buriatijoje įvyko mitingas, kuriame pasisakyta prieš Rusijos agresiją Kryme. Taip pat čia nuskambėjo šūkis „Nesmaugsime svetimos laisvės“, rašo Unian.net.
Nadežda Nizovkina mitinge dėl Ukrainos
Nadežda Nizovkina mitinge dėl Ukrainos / Youtube.com kadras

Buriatijos Respublikos sostinėje Ulan Udėje įvyko mitingas prieš Rusijos agresiją Kryme. Kaip informuoja „Amerikos balsas“, dalyvių nebuvo daug, tačiau teisėsaugininkų – daugybė. Suskaičiuota, kad dešimčiai dalyvių teko 15 pareigūnų. Mitingą, surengtą miesto turgaus aikštėje, stebėjo ir kelios dešimtys žiniasklaidos atstovų.

Ukrainiečiai šiuo metu kovoja už savo kalbą, savo valstybę. Mes turime kovoti už Buriatijos valstybingumo elementus, – kalbėjo Nadežda Nizovkina.

„Dauguma Buriatijos gyventojų nesupranta, kuo mums gresia šis karas. Šiuo metu mums būtų nepriimtina susisaistyti su agresoriais“, – mitinge kalbėjo viena jo organizatorių Nadežda Nizovkina.

Moters teigimu, agresyvi Rusijos politika Kryme lems ir tai, kad bus galutinai sužlugdyta bet kokia laisvė pačioje Rusijoje. Jau keičiamas Baudžiamasis kodeksas, pagal kurį, be kitų pakeitimų, negalima bus svarstyti ir Krymo klausimo.

„Kažkodėl niekas neprisiminė, kad agresyvaus karo kurstymas – taip pat įstatymas Kodekse. Dabar jį galima pritaikyti mūsų Vyriausybei“, – tvirtino N.Nizovkina.

Akcijos organizatorė įsitikinusi, kad šis konfliktas yra ne tik Ukrainos, bet ir Buriatijos reikalas.

„Mes puikiai žinome, kad šiuo metu draudžiama buriatų kalba. Buriatų kalba – nacionalinė kalba, kaip ir ukrainiečių. Ukrainiečiai šiuo metu kovoja už savo kalbą, savo valstybę. Mes turime kovoti už Buriatijos valstybingumo elementus“, – kalbėjo moteris, kurios manymu, reikia džiaugtis precendentu, kaip dėl laisvės ir nepriklausomybės kovoja buvusi Sovietų Sąjungos respublika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius