-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 07 01 /17:44

Sibire siaučiant miškų gaisrams dingęs karinis transporto lėktuvas sudužo

Rusijos karinis transporto lėktuvas Il-76 dingo Sibiro regione, kuriame siaučia dideli miškų gaisrai, o gelbėtojai buvo pasiųsti ieškoti orlaivio, penktadienį pranešė vietos krizių valdymo tarnybos. Po pietų pranešta, kad lėktuvas sudužo.
Lėktuvas IL-76
Lėktuvas IL-76 / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Lėktuvas Il-76 skrido rajone, kuriame tvyrojo tiršti dūmai nuo gamtinių gaisrų. Jis turėjo užmegzti ryšį 6 val. 30 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku, bet iki šiol su juo nepavyko susisiekti“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo Irkutsko srities gelbėjimo tarnybų atstovą.

Gelbėtojai pradėjo dingusio lėktuvo paieškas. Skelbiama, kad orlaivyje buvo 10 žmonių. Rusija buvo pasiuntusi aštuonis orlaivius ieškoti ugniagesių lėktuvo, o jo sudužimo vietą nustatė susekę vieno įgulos narių mobiliojo telefono signalą.

„Lėktuvas, su kuriuo buvo prarastas ryšys, gesino apie 900 ha apėmusį gaisrą. Paieškų rajono reljefas labai raižytas, galimas didelis uždūminimas dėl gaisro“, – sakė „Interfax“ vietos mero pavaduotojas Aleksėjus Korotnevas.

Kaip praneša Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS, tas lėktuvas dalyvavo gaisrų gesinimo operacijose Irkutsko srityje.

TASS šaltinis teigė, kad ryšys su lėktuvu buvo prarastas jam skrendant maždaug 3000 metrų aukštyje.

Vienas gelbėjimo tarnybų šaltinis sakė, kad per vėliausią pokalbį su dispečeriais lėktuvo pilotai 5 val. 54 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku sakė, kad skrydis vyksta normaliai.

Šaltinis pridūrė, kad apie 6 val. 30 min. Il-76 dingo iš ekranų radarų, o susisiekti su įgula per radiją nepavyko.

Neatmetama, kad orlaivio įgula dėl itin prasto matomumo galėjo prarasti orientaciją, o lėktuvas – užkliudyti medžių viršūnes.

„Mes jo ieškome. Naujų duomenų apie jo buvimo vietą nėra“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos civilinės aviacijos agentūros „Rosaviacija“ atstovas Viačeslavas Sorogovecas.

Ieškoti dingusio lėktuvo buvo pasiųsti aštuoni orlaiviai, tarp jų sraigtasparniai Mi-8 ir miškininkų lengvasis lėktuvas Jak-18.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius