-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sidnėjuje dirbanti lietuvė Inga Trumpickaitė: „Visiems labai baisu, miestas tiesiog apmiręs“

Pusantrų metų Sidnėjuje gyvenanti ir visai netoli nuo kavinės, kurioje mažiausiai vienas užpuolikas įkaitais paėmė grupę žmonių, dirbanti 26 metų Inga Trumpickaitė sako, kad niekada dar nebuvo mačiusi miesto tokio tylaus. Eismas sustojęs, darbai nutraukti, miestas pustuštis – jame galimų sprogmenų ieškodami zuja tik pareigūnai.
Įkaitų drama Sidnėjuje
Įkaitų drama Sidnėjuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš dirbu labai netoli nuo tos kavinės. Visą dieną baisu, miestas apmiręs, žmonės evakuoti kilometrų spinduliu. Eismas sustabdytas, zuja tik policija, skraido sraigtasparniai, su šunimis antiteroristinės pajėgos ieško galimai padėtų sprogmenų“ – 15min.lt telefonu pasakojo I.Trumpickaitė.

Lietuvei dėl pavojaus darbą bare taip pat teko nutraukti, nors jo turėjo būti nemažai – daug stalelių vakarui buvo rezervuota, mat įmonės jau pradeda švęsti kalėdinius vakarėlius.

„Visur viskas atšaukta. Žmonėms patartina neiti į miestą, vengti susibūrimo vietų. Spūsčių nėra, nes labai nedaug žmonių. Visas miestas lyg apmiręs, visi saugosi ir būna namuose. Nors premjeras sako, kad galima dirbti, kaip įprasta, bet niekas tuo nepatiki – net vadovai į darbus neina“, – pasakojo Sidnėjuje gyvenanti lietuvė.

Visą dieną baisu, miestas apmiręs, žmonės evakuoti kilometrų spinduliu, – teigia I.Trumpickaitė.

Ji pripažino, kad atsiranda drąsuolių, kurie bando patekti arčiau įvykio vietos, pasidairyti, pafotografuoti, tačiau to daryti neleidžia pareigūnai, gatvės užtvertos policijos automobiliais.

„Gyvenu netoli didžiausių Sidnėjaus lošimo namų, tai girdėjau, kad kalbama neva ir juose gali būti bomba. Baisu iš tikrųjų. Iš didžiųjų pastatų žmones evakavo, kavines, parduotuves, bankus uždarė. Per žinias sako, kad įkaitų yra apie trylika, lyg du teroristai ir lyg su jais niekas derybų nevykdo“, – nuogirdomis dalijosi lietuvė.

Pasak I.Trumpickaitės, kavinė, kurios lankytojai paimti įkaitais, labai populiari tarp australų.

„Net nežinau, kam priklauso šio tinklo šokoladinės, bet girdėjau, kad bent šiandien uždarytos „Lindt Chocolat“ kavinės visoje Australijoje“, – kalbėjo pašnekovė.

Pirmadienį mažiausiai vienas žmogus Sidnėjaus kavinėje įkaitais paėmė daugiau nei dvi dešimtis žmonių. Po 6 valandų iš kavinės pavyko pasprukti iš viso penkiems įkaitams. Manoma, kad užpuolikas – susijęs su džihadistais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius