Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl draudimo dėvėti turbaną ir nesiskusti barzdos sikhas į teismą padavė JAV kariuomenę

Vienas studentas sikhas trečiadienį iškėlė ieškinį prieš JAV kariuomenę. Sikhas teigia, kad pastaroji nesudarė jam sąlygų mokytis rezervo karių ruošimo programoje nepažeidžiant jo religijos nuostatų, kurios draudžia skustis barzdą, kirpti plaukus ir nusiimti turbaną, praneša naujienų svetainė cnn.com.
Sikhai Indijoje
Sikhai Indijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kuomet Iknooras Singhas 2013 m. pareikalavo jam padaryti išimtį rezervo karių programoje, jo prašymas buvo atmestas. To priežastis – tai gali „neigiamai paveikti kariuomenės standartus, sveikatą, saugumą arba discipliną“.

JAV kariuomenė vėliau kiek pakeitė savo nuomonę ir pareiškė, kad I.Singhui galėtų būti suteikta išimtis tik po to, kai jis jau taptų kadetu.

„Negaliu patikėti, kad kariuomenė manęs prašo padaryti neįmanomą sprendimą – pasirinkti tarp šalies, kurią aš myliu, ir mano tikėjimo“, – sprendimu piktinosi I.Singhas.

Ieškinys prieš kariuomenę buvo paduotas kartu su pelno nesiekiančiomis organizacijomis „Amerikiečių pilietinių laisvių sąjunga“ ir „Jungtiniai sikhai“. Jų atstovai teigia, kad minėtasis kariuomenės sprendimas pažeidžia Religinių teisių atkūrimo aktą.

Ieškinys buvo pateiktas Kolumbijos apygardos teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius