-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Sikorsky“ pagamins naujus sraigtasparnius JAV prezidentui

Pentagonas trečiadienį pasirašė 1,2 mlrd. dolerių (2,98 mlrd. litų) vertės kontraktą su aviacijos milžine „Sikorsky Aircraft“, pagal kurį bus pagaminti šeši nauji sraigtasparniai, skraidinsiantys JAV prezidentus ir pakeisiantys dabar naudojamus senstančius orlaivius „Marine One“.
Sraigtasparnis „Marine One“
Sraigtasparnis „Marine One“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastangos pakeisti 19 sraigtasparnių, naudojamų Amerikos prezidentams skraidinti, užsitęsė daugelį metų.

Ankstesnis projektas, vadovaujamas bendrovės „Lockheed Martin“, buvo atšauktas 2009 metais, kai buvo smarkiai viršytos numatytos išlaidos.

Kitaip negu per ankstesnį mėginimą, kuriam reikėjo atlikti daug naujų techninių patobulinimų, naujasis planas mažiau ambicingas ir pagrįstas sraigtasparniu „Sikorsky S-92“, jau dabar naudojamų vyriausybių ir privačių bendrovių visame pasaulyje.

Ankstesnis projektas, vadovaujamas bendrovės „Lockheed Martin“, buvo atšauktas 2009 metais, kai buvo smarkiai viršytos numatytos išlaidos

Dvimotoris S-92, naudojamas nuo 2004 metų, naudojamas vyriausybinių agentūrų per paieškų ir gelbėjimo operacijas, o naftos bendrovės tokiais sraigtasparniais skraidina savo darbininkus į jūrines platformas. Karinė šio sraigtasparnio versija gali skraidinti 22 keleivius.

„Sikorsky“ pastatė visus ankstesnius prezidentinius sraigtasparnius, pradedant nuo orlaivių, kuriais reguliariai naudodavosi prezidentas Dwightas Eisenhoweris 1957 metais.

Pagal naująjį kontraktą „Sikorsky“ pagamins šešis orlaivius ir du skrydžio imitatorius JAV Jūrų pėstininkų korpusui. Tai bus pirmasis etapas plane, pagal kurį ketinama iki 2023 metų pastatyti 21 naują sraigtasparnį.

Dabar naudojami prezidentiniai orlaiviai, išsiskiriantys žalia ir balta spalvomis, yra senesni sraigtasparniai „VH-3D Sea King“ ir naujesni mažesni „VH-60N WhiteHawk“.

Dabartiniai prezidentiniai sraigtasparniai, kurie yra vieni iš Amerikos galios simbolių, aprūpinti sistemomis, kurios gali atremti raketų atakas ir palaikyti šifruotą ryšį, tačiau pareigūnai sakė, kad juos jau smarkiai vėluojama pakeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius