Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Silvio Berlusconi dar kartą nuteistas, bet ir vėl išsisuks nuo kalėjimo

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi trečiadienį patyrė naują teisinį smūgį, kai Neapolio teismas skyrė jam trejus metus kalėjimo už senatoriaus papirkimą.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau 78 metų politikos veteranui dėl teisinių formalumų neteks keliauti už grotų, nurodė jo advokatas Niccolo Ghedini.

Advokatas griežtai sukritikavo teismo verdiktą, pavadinęs jį „neteisingu ir nepagrįstu“, tačiau pridūrė, kad lapkričio 6 dieną šioje baudžiamojoje byloje sueis senaties terminas.

Po šios datos negalimi jokie teisiniai veiksmai, todėl apkaltinamasis nuosprendis neturės jokių teisinių pasekmių ekspremjerui, nes nėra pakankamai laiko jo bylą išnagrinėti apeliacine tvarka.

„Teismo procesas buvo geras, ugningas, tačiau kalbant apie pasekmes, artėjanti senatis palieka verdiktą be jokio patoso“, - sakė prokuroras Henry Johnas Woodcockas.

Šios bylos epicentre yra numanomas sąmokslas destabilizuoti 2006-2008 metais dirbusią centro kairiųjų vyriausybę.

Senatoriui Sergio De Gregorio per tarpininką buvo sumokėti iš viso 3 mln. eurų, kad šis pasitrauktų iš tuometinio premjero Romano Prodi koalicijos.

Sąmokslo tikslas buvo dar susilpninti ir taip trapią koaliciją, o senatoriaus pasitraukimas pakenkė R.Prodi vyriausybei, kuri žlugo 2008-aisiais, praėjus dvejiems metams po atėjimo į valdžią.

S.Berlusconi centro dešinioji partija „Forza Italia“ („Pirmyn, Italija!“) laimėjo rinkimus, kurie buvo surengti žlugus vyriausybei, o jis pats trečiai kadencijai buvo paskirtas premjeru ir ėjo šias pareigas iki 2011 metų.

Senatorius pripažino gavęs tuos pinigus.

Teisme pristatydamas kyšininkavimo bylą prokuroras Vincenzo Piscitelli (Vinčencas Pišitelis) sakė, kad šis kyšis buvo dalis „didžiulės ekonominės investicijos, kuri buvo padaryta siekiant vienintelio tikslo, dominusio S.Berlusconi, kuris buvo apsėstas savo troškimo nuversti R.Prodi ir užimti jo postą“.

Prokuratūra prašė teismo ekspremjerui skirti penkerių metų kalėjimo bausmę.

S.Berlusconi neatvyko išklausyti nuosprendžio, kurį perskaitė teismo pirmininkė Isabella Romani (Izabela Romani).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius