Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Silvio Berlusconi smerkia „melą“ ir sako, kad „išgyvens“

Italijos premjeras Silvio Berlusconi šeštadienį pasmerkė tai, ką pavadino melo ir šmeižto kampanija, ir sakė, jog išgyvens antradienį vyksiantį balsavimą dėl pasitikėjimo.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dešimtims tūkstančių protestuotojų reikalaujant vyriausybės pakeitimo, balsavimo baigties numatyti kol kas neįmanoma. Prezidentas Giorgio Napolitano net pajuokavo, kad balsavimo rezultatą galėtų prognozuoti nebent „tik tie, kas turi krištolo rutulį“.

Tačiau pasitikėjimo savimi nepraradęs S.Berlusconi pareiškė, jog tikisi pergalės abejuose parlamento rūmuose.

„Jau keli mėnesiai Italijos visuomeninis gyvenimas yra paralyžiuotas neatsakingos politinės krizės“, – sakoma jo pareiškime šalininkams.

„Ši krizė kyla iš melo ir šmeižto, nukreiptų prieš premjerą“, – pareiškė jis ir apkaltino kairiuosius bei savo partijos dezertyrus noru nuversti jį bet kokia kaina.

Tuo tarpu šeštadienį demonstracijoje Romoje dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių, kuriuos sukvietė pagrindinė opozicinė Demokratų partija (PD). Žmonėms iš visos Italijos atvežti ji parūpino 18 specialių traukinių, 1,5 tūkst. autobusų ir net du laivus.

Toje masinėje protesto akcijoje, kuri buvo organizuota dar prieš tai, kai buvo paskelbta apie antradienio balsavimą parlamente, dalyvavo žmonės iš įvairių visuomenės, nepatenkintos S.Berlusconi's politika, ypač – dideliu švietimo ir kultūros finansavimo apkarpymu, grupių.

„Esame čia tam, kad pasiųstume pasitikėjimo ir pokyčių Italijoje žinią“, – kreipdamasis į mitingo dalyvius sakė PD sekretorius Pieras Luigi Bersani.

Jei dabartinė vyriausybė žlugs, S.Berlusconi „Laisvės tautos“ partija ir Šiaurės lyga būsimuose rinkimuose gaus 39,6 proc. balsų, rodo šeštadienį paskelbti visuomenės apklausos rezultatai.

Demokratų partija ir jos pagrindinė sąjungininkė, „Vertybių Italija“, drauge gautų 31,2 proc. balsų.

Centro sąjunga ir nuo „Laisvės tautos“ atskilusi „Ateities ir laisvės“ partija gautų atitinkamai 5,3 proc. ir 6,9 proc. balsų, o kairiosios pakraipos „Ekologijos ir laisvės“ judėjimas surinktų 6,4 proc. balsų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius