Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simferopolyje nusiaubta Stalinui dedikuota paroda

Krymo autonominės respublikos sostinėje Simferopolyje nusiaubta paroda, skirta 133 Josifo Stalino gimimo metinėms. Jos organizatoriai bandė dalinti lankstinukus, kuriuose gynė Stalino sprendimą deportuoti Krymo totorius, tačiau tai nieko gero nedavė. Kaip praneša newsru.com, tokius veiksmus pasmerkė Krymo totorių parlamentas, o vėliau jo atstovai asmeniškai apsilankė parodoje.
Goryje garbinamas Stalinas
Stalino nuotraukų paroda supykdė Krymo totorius. / V.Miliaus nuotr.

Parodą surengė Rusijos organizacijos „Laiko esmė – Krymas“ Krymo padalinys. Organizatoriai Staliną pristato kaip „reikšmingiausią valstybės vadovą rusiškosios civilizacijos istorijoje“.

Pranešama, kad jaunų žmonių grupė, skanduodami „Stalinas, Hitleris – fašistai!“, vartė stendus ir apipaišė juos svastikomis.

Parodoje eksponuota apie 150 Stalino nuotraukų, taip pat kitų šalių vadovų, jo amžininkų, fotografijos su citatomis apie sovietų vadą.

Parodos atidarymo išvakarėse Krymo totorių parlamentas pasmerkė tokį sumanymą, pareiškime teigiama, kad renginys yra „prorusiškos Krymo organizacijos suplanuota provokacija“. „Krymo totoriams ši paroda, skirta daugelio SSSR tautų budeliui, taip tai ir Krymo totorių, sukėlė didžiulį pasipiktinimą“, – rašoma parlamento spaudos pranešime.

Filmuotą siužetą apie konfliktą galite pamatyti

VIDEO: Меджлис разгромил фотовыставку

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius