Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija protestuoja prieš kruviną JAV pajėgų reidą

Sirija pirmadienį pareiškė piktą protestą prieš įtariamą JAV ataką pasienio kaime, kurios metu buvo nukauti aštuoni civiliai asmenys, o valstybinė spauda pavadino šį incidentą „karo nusikaltimu“.

„Irake dislokuotos JAV pajėgos įvykdė šaltakraujišką žmogžudystę, – rašo Sirijos vyriausybės laikraštis „Tishrin“. – Jie įvykdė karo nusikaltimą ramiame kaime nužudę aštuonis civilius gyventojus.“

Sirijos žiniasklaida pranešė, kad sraigtasparniais iš Irako atskridę JAV kariai sekmadienį šturmavo pastatą Sukirajos kaime, esančiame už 8 kilometrų nuo sienos.

Irake dislokuotų JAV kariškių pranešime sakoma, kas jie neturi „jokios informacijos“ apie incidentą. Jeigu Damasko pranešimai pasitvirtintų, šis reidas būtų pirmoji tokio pobūdžio ataka Sirijos teritorijoje.

Pasak Sirijos valstybinės naujienų agentūros SANA, Damaskas iškvietė oficialius JAV ir Irako atstovus, kuriems buvo pareikštas protestas dėl atakos, per kurią buvo nukautas tėvas ir keturi jo vaikai, sutuoktinių pora bei dar vienas vyras.

Sirijos užsienio reikalų ministras Walidas Muallemas  pirmadienį išvyks su vizitu į Londoną.

„Ši amerikiečių agresija demonstruoja JAV prezidento George'o W.Busho administracijos bukaprotiškumą, – rašo „Tishrin“. – Busho administracija privalo pripažinti karo nusikaltimus, kuriuos ji įvykdė Irake, Afganistane, o dabar Sirijoje“.

JAV Pentagono atstovas spaudai komandoras Darrynas Jamesas Vašingtone sakė, kad JAV gynybos departamentas kol kas „nepateikė jokio atsako“ apie Sirijos pranešimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius