-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija teigia, kad Rusijos naujienų agentūra netiksliai perdavė Basharo al Assado komentarus

Sirijos prezidento Basharo al Assado kanceliarija paneigė komentarus, kuriuos jam priskyrė Rusijos naujienų agentūra ir kuriuose smurto krečiančios šalies lyderis pareiškė neplanuojąs atsistatydinti.
Rusijos žurnalistų kalbinamas Sirijos prezidentas Basharas al Assadas
Basharas al Assadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai, ką Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ paskelbė kaip prezidento al Assado komentarus, nėra tikslu“, – nurodė Sirijos prezidento spaudos tarnyba.

Šį pareiškimą spaudos tarnyba paskelbė po to, kai „Interfax“ pacitavo B. al Assadą per susitikimą Damaske su Rusijos parlamentarais išsakius nenuolaidžią poziciją dėl savo ateities.

„Interfax“ pacitavo B. al Assadą per susitikimą Damaske su Rusijos parlamentarais išsakius nenuolaidžią poziciją dėl savo ateities

„Jei būtume norėję pasiduoti, būtume pasidavę iš pat pradžių“, – sakė B.al Assadas Rusijos parlamento nariams per susitikimą Damaske, pranešė rusų naujienų agentūra „Interfax“.

„Šis klausimas neaptarinėjamas“, – sakė jis, paprašytas pakomentuoti Vakarų ir opozicijos raginimus jam atsistatydinti ir dalyvauti rinkimuose.

„Tik Sirijos žmonės gali spręsti, kas turėtų dalyvauti rinkimuose“, – sakė B.al Assadas, kurio žodžiai buvo verčiami į rusų kalbą.

Sirijos režimas ir opozicija trečiadienį susirinks Šveicarijos Montrė ir Ženevos miestuose pradėti taikos derybų dėl Sirijos laikinosios vyriausybės suformavimo, kuriose B.al Assado vaidmuo būsimojoje Sirijoje yra vienas problematiškiausių kausimų.

Per kruviną pilietinį konfliktą, kuris prasidėjo 2011 metų kovą, jau žuvo daugiau kaip 130 tūkst. žmonių, o dar milijonai buvo priversti tapti pabėgėliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius