Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje išvaduotas ilgiau nei dvejus metus laikytas amerikietis įkaitas

Amerikietis, kurį 22 mėnesius įkaitu laikė viena islamistų sukilėlių grupuotė, buvo paleistas sekmadienį, praėjus kelioms dienoms po to, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip nupjaunama galva į džihadistų rankas patekusiam JAV žurnalistui.
Peteris Theo Curtisas
Peteris Theo Curtisas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pagaliau jis grįžta namo“, – pareiškė JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry, patvirtindamas žinią apie 45 metų rašytojo ir laisvai samdomo žurnalisto Peterio Theo Curtiso paleidimą. Apie jo dingimą anksčiau nebuvo skelbta.

P.Th.Curtisas buvo perduotas Jungtinių Tautų (JT) taikdariams al Rafido kaime Kuneitros provincijoje, Golano aukštumų regione. Patikrinus amerikiečio sveikatos būklę, jis buvo perduotas JAV atstovams, nurodė JT.

Žinia apie jo paleidimą buvo paskelbta nepraėjus nė savaitės po to, kai sunitų kovotojų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) paskelbė internete šiurpų vaizdo įrašą, kuriame matoma, kaip nupjaunama galva amerikiečių reporteriui Jamesui Foley.

„Ypač po savaitės, pažymėtos neapsakomos tragedijos, visi jaučiamės nusiraminę ir dėkingi, žinodami, kad Theo Curtisas grįžta namo, tiek daug laiko išbuvęs „Jabhat al Nusrah“ rankose“, – sakė J.Kerry turėdamas omenyje kitą Sirijoje veikiančią islamistų sukilėlių grupuotę, dar žinomą kaip „al Nusra Front“.

JAV nacionalinio saugumo patarėja Susan Rice išreiškė viltį, kad P.Th.Curtisas greitai grįš pas savo artimuosius.

Jo šeimos pranešime sakoma, kad P.Th.Curtisas buvo pagrobtas tuojau po to, kai atvyko į Siriją 2012 metų spalį. Nuo to laiko jis ten buvo laikomas „kovotojų grupuotės „Jabhat al Nusra“ arba grupuočių, kurios yra „Jabhat al Nusra“ sąjungininkės“.

Detalės apie amerikiečio paleidimą lieka neaiškios, tačiau jo motina sakė, kad šeimai „Kataro vyriausybės atstovai ne kartą sakė tarpininkaujantys derybose dėl Theo paleidimo humanitariniu pagrindu, be pinigų mokėjimo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius