Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje kurdai atakavo Turkijos tankus, žuvo turkų karys

Kurdų kovotojams šeštadienį raketomis atakavus du tankus, dalyvaujančius Turkijos karinėje operacijoje šiaurinėje Sirijoje, vienas turkų karys žuvo, o dar trys buvo sužeisti, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Turkijos tankai įsiveržė į Sirijos teritoriją
Turkijos tankai įsiveržė į Sirijos teritoriją / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žuvęs karys, kurio vardas nenurodomas, yra pirmoji netektis, kurią Turkija patyrė per beprecedentę operaciją šiaurinėje Sirijoje, prasidėjusią trečiadienį ir kol kas vykstančią žaibišku greičiu.

Kaip nurodė Anatolijos naujienų agentūra, raketas paleido Kurdų demokratinė vienybės partija (PYD). Turkija laiko šią partiją ir jos karinį sparną, Žmonių gynymo dalinius (YPG), teroristinėmis organizacijomis, nepaisydami to, kad Ankaros sąjungininkas Vašingtonas jas remia kaip veiksmingas pajėgas kovoti su džihadistais.

Anatolijos naujienų agentūra nurodė, kad Turkijos armija atsakė į raketų ugnį apšaudydama PYD taikinius Sirijoje, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Naujienų agentūra „Dogan“ savo ruožtu pranešė, kad tankai buvo apšaudyti Sirijos Džarabulaus miesto, kurį Turkijos pajėgos, padedamos Ankarą remiančių sukilėlių, trečiadienį atkovojo iš džihadistų, rajone.

Turkija perspėjo, kad jos puolimo taikinys Sirijoje yra tiek kurdų kovotojai, tiek „Islamo valstybės“ džihadistai, ir ultimatyviai pareikalavo, kad YPG atsitraukų iš savo neseniai užimtų pozicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius