-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje per apšaudymą iš minosvaidžių žuvo Rusijos kariškis

Vienas Rusijos karinis patarėjas žuvo Sirijoje per džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) surengtą apšaudymą iš minosvaidžių, trečiadienį pranešė Gynybos ministerija.
Sirija
Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kariškis dalyvavo programoje, pagal kurią Sirijos prezidentui Basharui al Assadui ištikimų pajėgų kariai mokomi naudotis naująja ginkluote, ir buvo mirtinai sužeistas pirmadienį, rašoma ministerijos išplatintame pranešime, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros. Pranešimuose nebuvo nurodyta, kur įvyko ataka.

„Rusijos karinis patarėjas Sirijoje vykdė užduotį, teikiant pagalbą Sirijos armijai, įsisavinančiai naują ginkluotę, tiekiamą Maskvos pagal tarpvyriausybines karinio ir techninio bendradarbiavimo sutartis“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo vieną šaltinį Gynybos ministerijoje.

„Vasario 1-ąją ISIL (IS) teroristams iš minosvaidžių apšaudžius karinę bazę, kurioje dislokuotas vienas iš Sirijos armijos dalinių, karininkas buvo mirtinai sužeistas“, – sakė šaltinis.

Šis kariškis yra jau trečias Rusijos ginkluotųjų pajėgų narys, žuvęs po to, kai Maskva rugsėjo pabaigoje pradėjo karinę intervenciją Sirijoje.

Tuo tarpu padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), gaunanti informaciją iš savo šaltinių tinklo toje šalyje, pranešė, kad dar trys Rusijos kariai buvo sužeisti per šią ataką, įvykusią teritorijoje, kur „Islamo valstybė“ nėra įsitvirtinusi.

SOHR trečiadienį paskelbė, kad incidentas įvyko šiaurės vakarinėje Latakijos provincijoje, kur, anot stebėtojų, veikia ne IS, o kitos sukilėlių grupės, kovojančios su režimo pajėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius