-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje per išpuolius Damaske ir Homse žuvo mažiausiai 59 žmonės

Sirijoje antradienį per išpuolius Damaske ir Homse žuvo mažiausiai 59 žmonės, pranešė nevyriausybinė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), stebinti padėtį Sirijoje.
Sprogimas Homse
Sprogimas Homse / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienio rytą sukilėliams iš minosvaidžių apšaudžius Damasko centrą, žuvo mažiausiai 14 žmonių, daugybė sužeista, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„14 žmonių žuvo, dar 86 sužeisti, teroristams taikantis į (daugiausia šiitų gyvenamą) Šaguro rajoną“, – nurodė naujienų agentūra SANA.

Kliuvo ir islamo teisės mokyklai, kurioje mokosi ir nepilnamečiai paaugliai, nors kol kas nežinoma, ar tarp aukų yra vaikų.

SOHR nurodė, kad Damaske žuvo 17 žmonių ir kad aukų gali daugėti, nes kai kurių sužeistųjų būklė sunki.

Kiek vėliau antradienį Homso miesto vyriausybės pajėgų kontroliuojamame rajone sprogus užminuotam automobiliui ir raketai, žuvo mažiausiai 45 žmonės ir dar 85 buvo sužeisti, pranešė provincijos gubernatorius.

Pasak Talalo al Barazi, automobilis sprogo centrinėje Homso miesto dalyje esančiame Zahros Abasijos rajone. Per sprogimą žuvo 36 žmonės, sakė jis ir pridūrė, jog po sprogimo į rajoną pataikė raketa ir žuvo dar devyni žmonės.

Daugumą gyventojų šiame rajone sudaro alavitai – priklausantys tai pačiai šiizmo atšakai kaip ir prezidentas Basharas al-Assadas.

SOHR nurodė, kad per išpuolį Homse žuvo mažiausiai 37 žmonės ir beveik 80 jų buvo sužeista. Visi žuvusieji – civiliai gyventojai, tarp kurių yra mažiausiai penki vaikai.

Didelį išpuolio aukų skaičių lėmė tai, kad „Abasijoje, kurioje įvyko sprogimas, buvo daugybė pėsčiųjų“, sakė T. al Barazi.

„Raketa nukrito, praėjus maždaug pusvalandžiui po sprogimo tame pačiame rajone, kur buvo minia žmonių“, mėginusių po automobilio sprogimo padėti sužeistiems, sakė jis.

Ši išpuolis yra vienas iš daug aukų pareikalavusių incidentų Homse, kur sukilėliams liko vos keli rajonai. Daugumą jų yra apsupusios vyriausybės pajėgos.

Beveik dvejus metus pajėgų apsiaustame Homso senamiestyje yra likę keli šimtai kovotojų, kurie ten gyvena beveik be maisto ir medikamentų po to, kai, vadovaujant Jungtinėms Tautoms, iš senamiesčio buvo evakuoti civiliai gyventojai.

Anksčiau šį mėnesį Sirijos kariuomenė pradėjo atakuoti sukilėlių užimtus miesto rajonus ir pirmą kartą į juos įžengė po beveik metų.

Šių išpuolių Sirijoje išvakarėse prezidentas Basharas al Assadas iškėlė savo kandidatūrą rinkimuose, nepaisydamas raginimų pasitraukti ir sudaryti sąlygas politiniam Sirijos pilietinio karo sprendimui.

B.al Assado pajėgos išstūmė sukilėlius, daugiausia – sunitus, iš daugelio jų bastionų aplink sostinę, bet gyventojai sako, kad pastarosiomis savaitėmis jie suintensyvino Damasko centro apšaudymą raketomis ir iš minosvaidžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius