-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sirijoje sukilėliai paleido 3 metus laikytą pagrobtą rusų keliautoją

Vienas rusų keliautojas, Sirijos sukilėlių pagrobtas 2013 metais Alepo mieste, po trejų metų grįžo namo, pranešė penktadienį Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST).
Sirijos sukilėliai
Sirijos sukilėliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Keliautojas, fotografas ir tinklaraštininkas iš Tomsko Konstantinas Žuravliovas „sugrįžo į Rusijos žemę“, buvęs ginkluotos grupuotės pagrobtas Sirijos šiaurėje ir prievarta laikytas trejus metus, nurodoma FST pranešime.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, jis autostopu iš Turkijos pateko į Siriją ir ketino keliauti į Sacharą, kur ketinęs išbūti kelias savaites pagal savo paties sugalvotą projektą „Vienas dukymoje“ (Najedine s pustynei).

K.Žuravliovą pagrobė sukilėlių grupuotė „Liwa al-Tawhid“, kovojanti su prezidento Basharo al-Assado pajėgomis. Kovotojai K.Žuravliovą palaikė Sirijos vyriausybės šnipu.

K.Žuravliovas yra fotografas ir patyręs keliautojas, nukeliavęs aplink pasaulį per 777 dienas nuo 2010-ųjų birželio iki 2012-ųjų rugpjūčio.

Jis su savo mama 2014-aisiais turėjo progą bendrauti „Skype“ ryšiu ir jai pasakė, kad išpirkos laukiantys pagrobėjai grasino jį užmušti, jeigu Rusijos vyriausybė nieko nedarys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius