Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos Kobanės mieste kurdai iš džihadistų atkovojo kai kurias pozicijas

Kurdų kovotojai per įnirtingus sekmadienio nakties mūšius Sirijos Kobanės mieste atkovojo iš „Islamo valstybės“ (IS) džihadistų kai kurias pozicijas, pirmadienį pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija.
Kobanė po antskrydžių prieš džihadistus
Kobanė po antskrydžių prieš džihadistus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prie sienos su Turkija esanti Kobanė tapo itin didelę simbolinę reikšmę turinčiu kovos lauku kare su IS. JAV vadovaujama koalicija beveik kasdien rengia smūgius iš oro, kuriais remia šio miesto gynėjus kurdus.

Kurdų kovotojai iš Liaudies gynimo junginių (YPG) pasistūmėjo į priekį miesto rytuose ir šiaurės rytuose, pranešė „Syrian Observatory for Human Rights“.

„Per mūšius žuvo mažiausiai 18 „Islamo valstybės“ kovotojų, taip pat – kažkiek kurdų kovotojų“, – sakė šios Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos direktorius Rami Abdel Rahmanas, kuris pridūrė, kad abi šalys naudoja sunkiuosius ginklus.

Pasak R.A.Rahmano, miesto kontrolė vis dar beveik apylygiai padalyta tarp kurdų ir džihadistų, kurie Kobanės puolimą pradėjo prieš daugiau nei tris mėnesius.

Kurdų pajėgos, kurias vienu metu, rodės, nustelbs didesnė IS apšaudymo galia, sugebėjo atsilaikyti, iš dalies dėl koalicijos smūgių iš oro, taip pat, dėl Irako kurdų pastiprinimo atvykimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius