-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos kurdai reikalauja, kad tarptautinė koalicija užkirstų kelią Turkijos aviacijos smūgiams

Šiaurės Sirijoje su džihadistais kovojančių kurdų pajėgų vadas paragino kurdus remiančią JAV vadovaujamą koaliciją daugiau neleisti Turkijos aviacijai jų bombarduoti.
Sirijos kurdų kariai ir JAV kariškis
Sirijos kurdų kariai ir JAV kariškis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes prašome tarptautinės koalicijos įsikišti ir sustabdyti šiuos turkų vykdomus pažeidimus“, – naujienų agentūrai AFP sakė pajėgų vadas. Turkų karo lėktuvams ankstų antradienį surengus virtinę antskrydžių prieš kurdų Liaudies apsaugos dalinių (YPG) pozicijas šiaurės rytų Sirijoje, žuvo 18 žmonių.

„Nesuvokiama, kad mes kovojame tokiame svarbiame fronte kaip „Islamo valstybės“ (IS) tvirtovė Raka, o turkų lėktuvai bombarduoja mus iš nugaros“, – sakė kurdų pajėgų vadas.

YPG stumia „Islamo valstybės“ džihadistus iš šiaurinių Sirijos rajonų ir sudaro prie Rakos priartėjusių dalinių pagrindą.

Turkijos aviacija antradienį prieš aušrą smūgiavo YPG pozicijoms Sirijoje ir sudavė smūgį kurdų kovotojų pozicijoms šalia esančiame Irake.

„YPG netylės dėl šios baisios atakos, mes pasiliekame teisę gintis ir keršyti už savo kankinius“, – sakė YPG atstovas Reduras Xelilas.

JAV vadovaujamai koalicijai tenka „didelė atsakomybė, ji privalo vykdyti savo pareigą apginti šį rajoną, nes mes esame partneriai kovoje su IS“, sakė kurdų pajėgų vadas šiaurės rytinėje al Chasakos provincijoje.

Sirijos kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG) Ankara laiko teroristine organizacija, susijusia su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), kuri nuo 1984 metų vykdo sukilimą Turkijoje.

Tuo metu Vašingtonas YPG laiko geriausiai kovojančiomis pajėgomis su IS džihadistais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius