Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sirijos mokykloje per aviacijos smūgius žuvo 22 vaikai

Per aviacijos smūgius, kurių taikiniu tapo viena mokykla Sirijos sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje Idlibo provincijoje, žuvo 22 vaikai ir šeši mokytojai, trečiadienį pranešė Jungtinių Tautų vaikų teisių agentūra UNICEF.
Subombarduotos mokyklos patalpos
Subombarduotos mokyklos patalpos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai tragedija. Tai papiktinimas. Ir jeigu (šie antskrydžiai) tyčiniai, tai yra karo nusikaltimas“, – sakė UNICEF direktorius Anthony Lake'as.

Padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad „karo lėktuvai – Rusijos arba Sirijos – surengė šešis smūgius“ Haso kaime, įskaitant vieną mokyklos kompleksą, kur žuvo 11 moksleivių.

Pasak A.Lake'o, mokykla buvo „atakuojama pakartotinai“. Jis pridūrė, kad šie smūgiai galbūt buvo pražūtingiausia ataka prieš mokyklą nuo pat Sirijos karo pradžios prieš daugiau kaip penkerius metus.

Socialiniuose tinkluose buvo išplatinta šiurpi nuotrauka, kurioje matyti nutraukta vaiko ranka, dar gniaužianti dulkinos juodos kuprinės diržą.

„Kada pasaulio pasibjaurėjimą tokiu barbariškumu atitiks primygtiniai reikalavimai, kad visa tai turi liautis?“ – klausė UNICEF direktorius.

Paklaustas apie šią ataką, Rusijos ambasadorius Vitalijus Čiurkinas atsakė: „Tai siaubinga, siaubinga. Tikiuosi, mes su tuo nesusiję.“

„Man nelengva pasakyti „ne“, bet esu atsakingas žmogus. Man reikia palaukti, ką pasakys mūsų gynybos ministras“, – jis sakė žurnalistams.

Galingosios Vakarų šalys ir žmogaus teisių organizacijos kaltino Sirijos vyriausybės pajėgas ir jų sąjungininkę Rusiją, kad jos vykdo beatodairiškas atakas prieš civilinės infrastruktūros objektus.

Jau per 300 tūkst. žmonių žuvo, o daugiau kaip pusė Sirijos gyventojų buvo priversti palikti savo namus nuo šio konflikto pradžios 2011 metų kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius