Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos mokyklose bus įvestas privalomas rusų kalbos mokymas

Sirijos moksleiviai turės privalomai mokytis rusų kalbos, ketvirtadienį paskelbė Rusijos tarptautinio bendradarbiavimo asociacijos vadovas Sergejus Stepašinas.
Mokykla Sirijoje
Mokykla Sirijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai S.Stepašinas informavo Rusijos Dūmos NVS reikalų, Eurazijos integracijos ir ryšių su tautiečiais komitetą, praneša ITAR-TASS.

„Po pastarojo vicepremjero Dmitrijaus Rogozino vizito Sirijoje, šios šalies valdžia nusprendė įvesti privalomą rusų kalbos mokymą visose mokyklose“, – sakė S.Stepašinas, pridurdamas, kad Sirija visada buvo ne tik Rusijos sąjungininkė, bet ir „tikras forpostas Artimuosiuose Rytuose“.

Rusija visada rėmė Sirijos lyderio Basharo al Assado režimą, kuriam 2010-ųjų gale iššūkį metė vadinamasis „Arabų pavasaris“ – masiniai protestai, kilę daugelyje Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų valstybių.

Sirijoje kilus pilietiniam karui, Rusija buvo viena iš trijų valstybių, kurios JT Saugumo Taryboje balsavo prieš rezoliuciją, smerkiančią B. al Assado pajėgų atakas prieš civilius gyventojus Homso mieste 2012-ųjų vasarį. Be to, Rusija blokavo bet kokias JT pastangas įsikišti į šalyje siaučiantį pilietinį karą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius