Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos režimo pajėgos užėmė strategiškai svarbią vietovę

Sirijos vyriausybės pajėgos, palaikomos Rusijos aviacijos smūgių, penktadienį užėmė vieną sukilėlių tvirtovę, kuri buvo naudojama kaip starto aikštelė atakoms šalies pietuose, pranešė viena nevyriausybinė organizacija.
Sirijos kariai
Sirijos kariai / AFP/Scanpix nuotr.

Sirijos kariai, juos palaikantys Libano sukarinto šiitų judėjimo „Hizbollah“ nariai ir vietos bei užsienio kovotojai užėmė Atmano miestelį, esantį vos už 2 km nuo Daraa miesto, kuris yra Daraa provincijos sostinė, nurodė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

„Sukilėliai naudojo Atmaną atakoms prieš Daraa rengti, todėl jis buvo svarbus režimui“, – naujienų agentūrai AFP sakė SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas.

Pasak jo, per pastarąsias dvi dienas surengti apie 80 Rusijos lėktuvų antskrydžių padėjo režimo pajėgoms išvyti islamistus kovotojus iš to miestelio, o mažiausiai 10 jų buvo nukauti.

Sirijos prezidento Basharo al Assado vyriausybė stengiasi susigrąžinti iš sukilėlių visą Daraa provinciją, kuri ribojasi su Jordanija ir Izraelio okupuotomis Golano aukštumomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius