Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos žvalgyba įtariama laikanti vieną JAV reporterį

Spėjama, kad vieną Sirijoje dingusį amerikiečių žurnalistą Damasko sulaikymo centre laiko vyriausybės žvalgybos agentai, sakė penktadienį šio reporterio artimųjų atstovas.

39-erių metų laisvai samdomas žurnalistas Jamesas Foley, teikdavęs pranešimus žiniasklaidos priemonėms „GlobalPost“, „Agence France-Presse“ ir kitoms, dingo Sirijoje beveik prieš šešis mėnesius.

J.Foley'io artimieji ir darbdaviai tvirtina, kad šis Sirijoje dirbęs reporteris buvo objektyvus profesionalas, ir reikalauja, jog jis būtų paleistas. Tačiau Sirijos pareigūnai niekad nėra pripažinę, jog turėtų kokių nors žinių apie jo buvimo vietą.

Penktadienį „GlobalPost“ penktadienį per Pasaulinę spaudos laisvės dieną surengė Bostone akciją, kuria mėginta paspausti Sirijos prezidento Basharo al-Assado vyriausybę, kad praneštų naujienų.

Šio tarptautinio internetinio naujienų tinklo vienas steigėjų ir vadovas Philas Balboni sakė, kad nusamdyta tarptautinė saugumo firma „Kroll“ rado faktų, jog reporterį J.Foley laiko Sirijos valdantysis režimas.

„Dideliu patikimumo laipsniu mes dabar manome, kad Jimą tikriausiai pagrobė režimo palaikoma sukarinta grupuotė, vadinama „Shabiha“, kuri perdavė amerikietį Sirijos vyriausybės pajėgoms“, – sakė Ph.Balboni, kuris dabar veikia kaip Foley šeimos atstovas.

„Gavome daugybę nepriklausomų pranešimų iš patikimų šaltinių, ir tiesiogiai, ir netiesiogiai prieinančių prie informacijos, patvirtinančios, kad Jimą laiko Sirijos vyriausybė“, – pridūrė jis.

Pasak Ph.Balboni, minimas sulaikymo centras yra netoli Damasko – teritorijoje, kurią kontroliuoja B.al-Assado režimui ištikimos pajėgos, kovojančios su ginkluotais sukilėliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius