-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skandalas Kipre: prezidentas į Paryžių skrido rusų oligarcho lėktuvu

Kipre užvirė skandalas, paaiškėjus, kad prezidentas Nikosas Anstasiadisas į Paryžių skrido savo draugo, rusų milijardieriaus lėktuvu. Opozicija reikalauja valstybės vadovo pasiaiškinimo, skelbia newsru.com.
Kipro prezidentas Nikas Anastasiadis
Kipro prezidentas Nikas Anastasiadis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į Paryžių prezidentas skrido praėjusią savaitę, kur susitiko su kompanijos „Total“ vadovybe. Susitikimo dalyviai aptarė investicijas ir Prancūzijos dalyvavimą kuriant išskirtinę Kipro ekonominę zoną.

Kipro vyriausybė paaiškino, kad dėl dispečerių streiko ir su juo susijusių grėsmių, prezidentas kreipėsi į savo draugą, kuris jam pasiūlė nedidelį privatų lėktuvą, juo N.Anastiasiadis ir jo apsauga galėjo vykti į Prancūziją nepatirdama jokių valstybinių išlaidų. Atgal prezidentas grįžo „Cyprus Airways“ lėktuvu. Tačiau opozicijos tokie pasiaiškinimai netenkino. Partija „Akel“ pareikalavo paaiškinti, ar tokie veiksmai neprieštarauja etikos normoms.

Norėdamas nuraminti opoziciją, prabilo pats N.Anastasiadis. Jis teigė, kad kelionė prezidento delegacijai įprastu lėktuvo maršrutu šaliai būtų atsiėjusi 6 000 eurų.

Kipro ir Graikijos žiniasklaida pranešė, jog prezidentui lėktuvą paskolino oligarchas, pavarde Lebedevas. Jo tapatybė lieka neaiški. Radijo stotis „Sigma“ nurodo senatorių Leonidą Lebedevą, kuris yra grupės „Sintezė“ savininkas. Ši grupė neseniai dalyvavo konkurse privatizuojant graikų dujų kompaniją „Depa“ ir dujų perdavimo įmonę „Desfa“. Anot radijo stoties, L.Lebedevas – prezidento draugas ir buvęs jo kaip advokato klientas. „News 247“ pabrėžia, kad milijardierius turi tris patogius lėktuvus, kurių vienas nuolat stovi Larnakos oro uoste. Įtarimų sukėlė ir Aleksandras Lebedevas, bendrovės „Nacionalinė rezervų korporacija“ valdybos pirmininkas.

Nė vienas turtuolis savo dalyvavimo šioje istorijoje nepripažįsta. Naujausiais duomenimis, nė vienas jų lėktuvo prezidentui neskolino. Senatoriaus spaudos tarnyba pranešė, kad L.Lebedevas nesusijęs su šiais įvykiais.

A.Lebedovo atstovai taip pat patikino, kad verslininkas su skandalu neturi nieko bendro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius