Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas San Fransisko policijoje: pareigūnai juodaodžius vadino beždžionėmis ir laukiniais

JAV San Fransisko policijoje iš tarnybos ketinama išmesti mažiausiai 10 policijos pareigūnų. Jų nemalonumai prasidėjo po to, kai į viešumą iškilo privatūs susirašinėjimai, kuriuose jie šaiposi iš juodaodžių.
Niujorko policija
JAV policininkai / AFP/Scanpix nuotr.

Kaip skelbia „Los Angeles Times“, policijos vadovas Gregas Suhras pareiškė, kad pareigūnai turės pasitraukti iš tarnybos. Jo teigimu, iš policijos pareigūnų reikalaujama nepriekaištingos reputacijos.

Keli pareigūnai išsisuks tik laikinu nušalinimu nuo pareigų.

Apie SMS žinutes niekas nebūtų sužinojęs, jei ne dabar jau buvusio San Fransisko pareigūno  Iano Furmingerio byla, kurioje jis kaltinamas korupcija ir naudojimusi pareigomis. Tiriant šią bylą buvo sekami ir kiti pareigūnai.

Septyni pareigūnai kol kas nušalinti nuo pareigų, aštuoni nusišalino patys. Jų bylos perduotos suburtai komisijai, kuriai rekomenduojama priimti sprendimą dėl kai kurių pareigūnų atleidimo. Keli pareigūnai išsisuks tik laikinu nušalinimu nuo pareigų.

Žinutėse juodaodžiai vadinami laukiniais, teigiama, jog juos reikia sterilizuoti, kad nesidaugintų. Vienas pareigūnas rašė, kad juodaodžiai kolegos, neseniai pradėję tarnybą, yra neįtikėtino bukumo.

Kryžiaus deginimas mažina kraujo spaudimą. Išbandžiau.

„Visi negrai turėtų būti pakarti“, „Paklausk mano 6 metų sūnaus, ką jis galvoja apie Baracką Obamą“.

Dar vienoje žinutėje pareigūnas klausia, ar jam reikia saugotis žmonos draugės juodaodžio vyro. „Turėk ginklą su savimi, jeigu beždžionė sumanytų grįžti prie šaknų. Įstatymas nedraudžia nudėti gyvūnų“, – jam atsakė šis.

„Kryžiaus deginimas mažina kraujo spaudimą. Išbandžiau“, – dar vienoje SMS žinutėje rašė pareigūnas.

Po šio skandalo San Fransisko prokurorams teks peržiūrėti 1 tūkst. bylų, kurias tyrė į skandalą patekę policininkai. Manoma, kad nekęsdami juodaodžių, jie galėjo būti šališki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius