Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingas Vladimiro Putino melas televizijos ekranuose – 2008 metais neigė Rusijos teises į Krymą

2008 metais Vokietijos televizijai ARD duotame specialiame interviu Rusijos lyderis Vladimiras Putinas aršiai neigė Prancūzijos užsienio reikalų ministro kalbas, kad kitas Rusijos taikinys bus Krymas ir Sevastopolio uostas.
Vladimiras Putinas.
Vladimiras Putinas. / „Scanpix“/AP nuotr.

„Prancūzijos užsienio reikalų ministras Bernardas Kouchneras išreiškė rimtą susirūpinimą, kad kito konflikto centre bus Ukraina. Jis ypač pabrėžė Krymo pusiasalį ir Sevastopolio uostą, kaip kitus Rusijos agresijos objektus. Ar Krymas taps kitu Rusijos taikiniu?“, – klausė vokiečių žurnalistas.

„Jūs sakote „kitas taikinys“. Dabartiniame konflikte mes neturime jokių taikinių. Klaidinga kalbėti apie kažkokius kitus taikinius“, – kalbėjo Vladimiras Putinas.

„Tai jūs neigiate tai?“, – primygtinai klausė žurnalistas.

„Duokite man atsakyti ir būsite patenkintas atsakymu“, – karščiuodamasis rėžė V.Putinas. „Krymas nėra diskutuotina teritorija. Ten nėra jokio etninio konflikto, koks yra Pietų Osetijoje ir Gruzijoje. Rusija pripažino dabartinės Ukrainos teritorijos ribas jau seniai. Mes beveik užbaigėme visas derybas dėl sienų“, – piktai aiškino Rusijos lyderis.

„Dabar kalba vyksta tik dėl demarkacinių dalykų, bet tai visiški formalumai… Kalbos apie kažkokius Rusijos taikinius tėra tik provokacijos. Kryme vyksta komplikuoti procesai, ten gyvena Krymo totoriai, ukrainiečiai, rusai, slavai.

Bet tai yra Ukrainos vidaus politikos problema. Su Ukraina mes turime sutartį dėl Sevastopolio uosto iki pat 2017 metų ir mes jos laikysimės“, – aiškino Krymo aneksiją organizavęs V.Putinas.

VIDEO: Vladimiras Putinas apie Krymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius