Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingojo Filipinų lyderio susitikimas su Japonijos imperatoriumi atšauktas

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte išvyksta iš Japonijos, taip ir nesusitikęs su imperatoriumi Akihito, nes jų planuotas susitikimas buvo atšauktas dėl imperatoriaus dėdės mirties.
Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Japonija Filipinai

R.Duterte ketvirtadienį ryte pasiūlė Japonijai rengti bendras karines pratybas ir pakartojo, kad jam būnant prezidentu tokios pratybos su amerikiečiais nevyks.

R.Duterte per savo vizitą pas pakrančių apsaugos pareigūnus pateikė tokį pasiūlymą ir stebėjo jų pratybas viename iš patrulinių laivų, kuriuos Tokijas yra pažadėjęs perduoti Filipinams, siekdamas sustiprinti šalies jūrų pajėgas, regione tvyrant įtampai dėl ginčijamų teritorijų Pietų Kinijos jūroje.

Filipinų prezidentas kritikavo JAV užsienio politiką ir stengėsi pagerinti ryšius su Pekinu, siekdamas užglaistyti teritorinį ginčą.

Trečiadienį jis pareiškė norintis, kad užsienio valstybių kariai per artimiausius dvejus metus pasitrauktų iš jo šalies, turėdamas galvoje JAV karius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius