Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijos kaliniams – plačiaekraniai televizoriai

Nepaisydama kilusio skandalo, Škotijos kalėjimų tarnyba neketina atsisakyti planų kaliniams nupirkti plokščiaekranių televizorių ir DVD grotuvų, skelbia vietos laikraštis „The Herald Scotland“.
Televizija
Plačiaekranis televizorius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Remiantis minėtos tarnybos planais, Škotijoje 8 000 kalinių ketinama nupirkti 1 600 televizorių, nors parlamento nariai ir prieštarauja. Kalėjimų tarnyba teigia, kad toks pirkinys bus naudingas.

Pirmoji apie 1 200 19 colių įstrižainės televizorių partija pirmiausia pasieks naujus kalėjimus Lou Mose  ir griežtojo režimo kalėjimą Šotse. Skaičiuojama, kad visi televizoriai kainuos apie 200 tūkst. svarų sterlingų.

„Mes nekeisime savo planų, – sakė Škotijos kalėjimų tarnybos atstovas. – Mes imsime mokestį iš kalinių už televizorių naudojimą, todėl mokesčių mokėtojams jie nieko nekainuos. Iš tiesų užsidirbsime. Tie televizoriai veiks 5–6 metus, o kiekvieną savaitę iš kalinių imsime po vieną svarą. Todėl televizoriai greitai atsipirks.“

Leiboristų partijos atstovas Richardas Bakeris pareiškė manąs, kad teisingumo sekretorius Kenny MacAskillas „turėtų tvardytis“.

„Dauguma mano rinkėjų negali sau leisti nusipirkti plokščiaekranio televizoriaus, ypač 19 colių įstrižainės. (...) Vyriausybė turėtų tvardytis ir užtikrinti, kad kaliniai daugiau dirbtų ir mokytųsi“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius