Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 07 /18:35

Škotijos kampanijos už nepriklausomybę lyderis sieks būti išrinktas į JK parlamentą

Alexas Salmondas, kuris po pralaimėto Škotijos referendumo dėl nepriklausomybės pasitraukė iš Škotijos pirmojo ministro posto, sekmadienį paskelbė, kad per visuotinius rinkimus gegužės mėnesį sieks vietos britų parlamente.
Alexas Salmondas
Alexas Salmondas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Salmondas, kuris vadovavo kampanijai už Škotijos pasitraukimą iš Jungtinės Karalystės (JT), sakė, jog nori grįžti į politiką Londone, siekdamas „užtikrinti, kad Škotija gaus, kas pažadėta“ susitarime po referendumo.

Per rugsėjo 18-osios referendumą 55 proc. Škotijos rinkėjų balsavo už tai, kad jų regionas liktų JK dalis. Už nepriklausomybę balsavo 45 proc. škotų.

Kitą dieną po to A.Salmondas paskelbė, kad atsistatydins iš pirmojo ministro posto ir iš nepriklausomybę remiančios Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderio posto.

Kai tarp žmonių yra tiek atsidavimo ir kai Škotijai tiek daug pastatyta ant kortos, galvoju, jog neįmanoma stovėti nuošalyje

Praėjus 11-ai savaičių, 59 metų A.Salmondas paskelbė, kad sieks grįžti į britų parlamentą, kur dirbo nuo 1987-ųjų iki 2010-ųjų.

„Kai tarp žmonių yra tiek atsidavimo ir kai Škotijai tiek daug pastatyta ant kortos, galvoju, jog neįmanoma stovėti nuošalyje“, – sakė jis per vienos rinkimų apygardos susitikimą Škotijoje.

Vietą, kurios jis siekia, per 2010 metų visuotinius rinkimus laimėjo centristų Liberalų demokratų partija, jaunesnioji ministro pirmininko Davido Camerono valdančiosios koalicijos partnerė, gavusi 14 proc. persvarą prieš kairiojo sparno SNP.

A.Salmondo partija šiuo metu turi šešias iš 59 Škotijos vietų britų parlamente, kuriame yra 650 vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius