Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijos lyderė prašys Britanijos premjerės leisti surengti referendumą dėl regiono nepriklausomybės

Škotijos vyriausybės vadovė Nicola Sturgeon pasirašė laišką Didžiosios Britanijos premjerei Theresai May, kuriame prašo leisti surengti referendumą dėl savo regiono nepriklausomybės, ketvirtadienį pranešė televizija „Sky News“.
Nicola Sturgeon
Nicola Sturgeon / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Pranešime sakoma, kad visas laiško tekstas bus paskelbtas penktadienį.

Antradienį Škotijos parlamentas 69 balsais prieš 59 palaikė N.Sturgeon iniciatyvą paprašyti britų vyriausybės leisti surengti pakartotinį plebiscitą. Šis balsavimas įvyko likus mažiau nei parai iki Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos proceso oficialaus starto.

Th.May vyriausybė nedelsiant sureagavo į Edinburgo parlamento sprendimą ir pareiškė neketinanti derėtis dėl galimybės surengti antrą referendumą dėl Škotijos atsiskyrimo.

N.Sturgeon, Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderė, yra sakiusi, jog referendumas dėl nepriklausomybės turėtų įvykti vėliausiai iki 2019 metų pavasario, dar prieš Britanijos pasitraukimą iš ES.

2014 metais vykusiame pirmajame referendume 55 procentai škotų pasisakė už pasilikimą Jungtinės Karalystės sudėtyje, o 45 proc. rinkėjų balsavo prieš. Tuo metu SNP sakė, kad viena karta tokiame plebiscite gali balsuoti tik kartą per savo gyvenimą, tačiau dabar N.Sturgeon tvirtina, kad aplinkybės pasikeitė, kai Jungtinė Karalystė pernai birželį vykusiame šalies masto plebiscite apsisprendė išstoti iš ES.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius