-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Škotijos nacionalistų lydere taps Nicola Sturgeon

Škotų nacionalistė Nicola Sturgeon pakeis Alexą Salmondą prie Škotijos nacionalinės partijos (SNP) vairo, trečiadienį pranešė šis judėjimas.
Nicola Sturgeon
Nicola Sturgeon / AFP/„Scanpix“ nuotr.

N.Sturgeon buvo vienintelė kandidatė į SNP lyderio postą.

Rugsėjo 18-ąją škotams referendume nubalsavus prieš regiono nepriklausomybę 55 proc. prieš 45 proc., Škotijos vyriausiasis ministras A.Salmondas, vadovavęs suverenumo šalininkų kampanijai, pareiškė atsistatydinsiantis.

44 metų N.Sturgeon bus oficialiai paskelbta SNP pirmininke per partijos konferenciją lapkričio 14 dieną. Tai reiškia, kad ji taip pat taps pirmąja Škotijos vyriausiojo ministro postą užimsiančia moterimi.

Ji bus fantastiška nauja lyderė tiek partijai, tiek mūsų šaliai“

„Ji bus fantastiška nauja lyderė tiek partijai, tiek mūsų šaliai“, – įtakingas SNP deputatas Škotijos parlamente Derekas Mackay nurodė savo pranešime.

„Ji remsis Alexo Salmondo, ilgiausiai dirbusio vyriausiojo ministro, reikšmingu palikimu ir nepaprastais pasiekimais, taip pat paliks savąją žymę, vesdama Škotiją į priekį“, – pabrėžė jis.

Nepraėjus nė mėnesiui nuo balsavimo, per kurį škotai atstūmė savo nepriklausomybės idėją, A.Salmondas antradienį pareiškė, jog Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas išduoda Škotiją, gudraudamas dėl savo pažadų suteikti regiono parlamentui didesnes teises kontroliuoti biudžeto išlaidas.

„Ten, kur anksčiau buvo gilus nusivylimas dėl nelaimėto referendumo, dabar yra realios pastangos užtikrinti, kad Vestminsteris tesėtų savo pažadą suteikti naujas dideles galias Škotijai“, – pabrėžė D.Mackay.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius