Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skotland Jardas nusikaltėlių ieškos per „Twitter“ ir „Facebook“

Britų policija mokys savo pareigūnus ieškoti nusikaltėlių per tinklaraščius ir socialinius tinklus „Twitter“ bei „Facebook“.
Londono policija
Londono policija / „Scanpix“ nuotr.

„The Guardian“ rašo, kad policininkai nuo šiol lankys specialius kursus, kuriuose bus mokomi rinkti naudingą informaciją interneto mikrobloguose. Detektyvai taip pat mokysis ištraukti duomenis iš asmeninių kompiuterių ir mobiliųjų telefonų.

Ši mokymų programa per metus įtrauks iki 3 500 studentų.

Šiuo metu Londono policija, naudodamasi „Facebook“ ir „Twitter“, tiria 17-mečio Marvino Henrio nužudymo bylą. Jis tapo dviejų agresyvių jaunimo grupuočių konflikto auka.

2010 m. pradžioje didelį rezonansą sukėlė kalėjimo bėglio Craigo Lyncho istorija. Jis kelis mėnesius tyčiojosi iš policijos per „Facebook“. Kai Lynchą sulaikė, paaiškėjo, kad socialiniame tinkle „Facebook“  jis turi kelias dešimtis tūkstančių draugų.

Skotland Jardas 2010 m. vasarį taip pat užblokavo dešimčių įkalintų nusikaltėlių prisijungimus prie „Facebook“. Kai kurie iš jų internete tyčiojosi iš savo aukų, o vienas recidyvistas netgi vadovavo savo nusikalstamos grupuotės veiksmams.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min.lt žurnalistas, pasinaudojęs „Facebook“, gavo medžiagos iš lietuvio, kalinčio Panamos kalėjime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius