-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovakijoje per sprogimą šachtoje žuvo mažiausiai šeši žmonės

Centrinėje Slovakijoje esančioje Handlovoje pirmadienį per sprogimą anglių šachtoje žuvo mažiausiai šeši žmonės, bet aukų skaičius dar tikriausiai padidės iki dvidešimties, pranešė šalies ekonomikos ministras.
Šachtininkų artimieji laukia žinių
Šachtininkų artimieji laukia žinių. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Gelbėtojai rado šešis lavonus, bet sąlygos šachtoje yra tokios, kad niekas negalėjo išgyventi“, –sakė Lubomiras Jahnatekas.

Kiti 14 šachtininkų, kurie po žeme yra jau daugiau kaip 10 valandų, tikriausiai irgi žuvo, pridūrė jis.  „Gelbėtojai už 65 metrų nuo sprogimo epicentro rado šešis lavonus. Nueiti toliau jie negalėjo, nes sąlygos šachtoje neišgyvenamos, – sakė L.Jahnatekas. – Visos aukos tikriausiai žuvo sprogimo momentu.“

„Tai didžiulė tragedija“, – pirmadienį vakare prie šachtos, kuri yra 190 kilometrų į šiaurės rytus nuo sostinės Bratislavos, sakė premjeras Robertas Fico.

„Rytoj (antradienį) Vyriausybė susirinks paskelbti nacionalinio gedulo“, – pridūrė jis.

Sprogimas įvyko maždaug 9 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai šachtininkai gesino gaisrą toje lignito (rudųjų anglių) šachtoje, maždaug 330 metrų po žeme.

Pareigūnai iš pradžių buvo pranešę, kad dingo 18 šachtininkų. „Gaisras kilo maždaug 7 val. rytinėje šachtoje, kurioje anglys jau nebekasamos. Maždaug 9 val. 11 gelbėtojų nusileido gesinti gaisro. Šachtos būstinė kontakto su jais neteko 9 val. 30 min., tikriausiai dėl sprogimo“, – sakė L.Jahnatekas.

Devyni nesunkiai sužeisti šachtininkai, suteikus jiems medikų pagalbą, iš ligoninės buvo paleisti.  Šis nelaimingas atsitikimas yra skaudžiausias per visą Slovakijos kalnakasybos istoriją.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius