-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovėnijoje automatiškai sustabdyta atominė jėgainė atnaujino darbą

Slovėnijos vienintelė atominė jėgainė – Krško branduolinė elektrinė (NEK) – trečiadienį atnaujino darbą po to, kai kovo 23 dieną jos reaktorius buvo automatiškai išjungtas saugos sistemų, nurodė elektrinės pareigūnai.

„Elektrinė buvo iš naujo paleista 3 val. ryto (2 val. Lietuvos laiku), o jos galia palaipsniui didinama. Išjungimas niekaip nepadarė jokio poveikio netoliese gyvenantiems žmonėms arba aplinkai“, – jėgainės atstovė Ida Novak Jerele (Ida Novak Jerelė) sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

Reaktorius buvo išjungtas, kai netikėtai nutrūko elektros tiekimas į Kroatijos sostinę Zagrebą einančia linija. Praeitą savaitę jėgainės paleidimas buvo atidėtas dėl gedimų tepalų tiekimo sistemoje, tačiau šios problemos buvo išspręstos.

696 megavatų galingumo jėgainę, kuria per metus pagamina apie 5 mlrd. kilovatvalandžių elektros, bendrai valdo Slovėnija ir kaimyninė Kroatija. Šią elektrinę pastatė JAV bendrovė „Westinghouse Electric Corporation“.

Krško elektrinė pradėjo veikti 1983 metais, o ją uždaryti planuojama 2023 metais. Tačiau Slovėnijos vyriausybė svarsto galimybes pratęsti NEK darbą dar 20 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius