Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 24 /23:53

Slovjanske užvirė pragaras: teroristai pradėjo puolimą, žuvo italų žurnalistas, du ukrainiečių kariai

Ukrainos Slovjansko mieste įsitvirtinę teroristai pradėjo puolimą – Ukrainos karių pozicijos nuolat apšaudomos iš granatsvaidžių, minosvaidžių bei automatų.
Slovjansko teroristas
Slovjansko teroristas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 23.55 Žuvo du ukrainiečių kariai

Per teroristų ataką prie Slovjansko žuvo du ukrainiečių kariai. Apie tai pranešė grupės „Informacinis pasipriešinimas“ vadovas Dmitrijus Tymčukas.

„Per ataką teroristai naudojo automatinius ginklus, minosvaidžius ir granatsvaidžius. Ataka buvo atremta, – pranešė D.Tymčukas. – Ukrainos karių gretose du žuvo, keturi sužeisti. Duomenų apie teroristų nuostolius nėra.“


Papildyta 22.45 Žuvo italų žurnalistas

Agentūra „Interfax“, remdamasi teroristų atstovais, praneša, kad prie Slovjansko per mūšius žuvo italų žurnalistas ir jo vertėjas. Sužeistas žurnalistas iš Prancūzijos.

„Per mūšius Andrejevkos kaime netoli Slovjansko žuvo italų žurnalistas ir jo vertėjas, sužeistas prancūzų žurnalistas, kuris nugabentas į ligoninę Slovjanske“, – pranešė teroristų štabe.

Rusijos televizijos kanalas „Rossija 24“ praneša, kad keli žurnalistai iš Prancūzijos ir Italijos išvyko į Andrejevką, bet pateko į minosvaidžių ugnį.

Šaudo iš visų pusių

Teroristai bando apsupti Ukrainos karių pozicijas.

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė žurnalistas Arkadijus Babčenko.

„Šaudoma nuolat iš visų pusių. Nuo kalvų šaudoma iš granatsvaidžių ir minosvaidžių. Tarp teroristų ir Ukrainos karių pozicijų vos 400 metrų. Iš chemijos gamyklos šaudo snaiperiai. Tikriausiai prasideda šturmas“, – rašo žurnalistas, kurį cituoja „Ukrainskaja pravda“.

Kiti liudininkai taip pat patvirtina, kad mieste prasidėjo kariniai veiksmai: „Jau pusantros valandos Slovjanske griaudi pabūklai.“

„Miesto rytinėje dalyje vyksta rimtas mūšis. Šaudoma iš minosvaidžių, automatų“, – pranešinėja „Twitter“ liudininkai.

Penktadienį teroristų Slovjanske lyderis Igoris Girkinas (Strelkovas) tikino davęs įsakymą nešaudyti, bet patarė miesto gyventojams geriau evakuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius