Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smūgiai „WikiLeaks“ įkūrėjui Julianui Assange'ui: duotas arešto orderis Didžiojoje Britanijoje, uždaryta sąskaita Šveicarijoje (atnaujinta 00.38 val.)

Didžiosios Britanijos policija gavo arešto orderį „WikiLeaks“ įkūrėjui Julianui Assange'ui. Tuo tarpu Šveicarijos pašto bankas „PostFinance“ pirmadienį pranešė uždaręs interneto svetainės J.Assange'o sąskaitą.
Julianas Assange`as
Julianas Assange`as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė BBC, Didžioji Britanija gavo arešto orderį J.Assange'ui, kurį išdavė Švedija. Skelbiama, kad J.Assange'as šiuo metu gyvena Didžiosios Britanijos teritorijoje ir iki šiol neareštuotas tik todėl, kad prieš tai išduotas orderis buvo užpildytas su klaidomis.

Švedijoje J.Assange'as įtarimas seksualine prievarta. Tiesa, „WikiLeaks“ įkūrėjo advokatas teigia, kad ši byla turi politinį atspalvį, ir atmeta visus įtarimus.

Tuo tarpu Šveicarijos pašto bankas „PostFinance“ pranešė uždaręs J.Assange'o sąskaitą dėl jo pateiktos klaidingos informacijos.

„PostFinance“ nutraukia dalykinius santykius su „WikiLeaks“ įkūrėju Julianu Paulu Assange'u“, – sakoma banko pranešime.

„Šis Australijos pilietis atidarydamas sąskaitą pateikė klaidingą informaciją, nurodydamas savo gyvenamąją vietą“, – teigiama pranešime. Remiantis juo, J.Assange'as kaip savo gyvenamąją vietą nurodė adresą Ženevoje.

J.Assange'o sąskaitos numeris banke „PostFinance“ buvo nurodytas „WikiLeaks“ svetainėje. Svetainės lankytojai buvo raginami „aukoti tiesiai Julianui Assange'ui ar „WikiLeaks“ darbuotojų gynybos fondui“. Labdaros gavėjas buvo įvardytas kaip Assange'as Julianas Paulas iš Ženevos.

Atnaujinta 00.38 val.  Kaip praneša BBC, „WikiLeaks“ įkūrėjo advokatas Markas Stevensas pareiškė, kad klientui Didžiojoje Britanijoje nepateikti jokie kaltinimai ir kad šiuo metu su pareigūnais vyksta derybos dėl susitikimo pasikalbėti. Kada šis susitikimas galėtų įvykti, advokatas neminėjo. 

Kartu advokatas pažėrė kritikos Švedijos valdžios atžvilgiu. Jo teigimu, J.Assange'as nuo šių metų rugpjūčio mėnesio ne kartą kreipėsi į Švedijos teisėsaugą ir siūlė susitikti, kad būtų galima apsvarstyti susidariusią situaciją, tačiau nė karto taip ir nesulaukė dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius