Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialiniame tinkle „Facebook“ meldžiama Obamos mirties

Prieš kelias dienas socialiniame tinkle „Facebook“ atsirado nauja keista grupė, kuri sekmadienį vienijo jau daugiau nei milijoną žmonių, praneša abcnews.go.com.
Barackas Obama laiko pliušinius meškiukus.
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nežinomas vartotojas sukūrė profilį pavadinimu: „Brangus Dieve, šiais metais tu jau pasiėmei mano mėgstamiausią aktorių Patricką Swayze'ą. Tu pasiėmei mano mėgstamiausią aktorę Farah Fawcett. Tu pasiėmei mano mėgstamiausią dainininką Michaelą Jacksoną. Aš tik norėjau, kad tu žinotum, jog mano mėgstamiausias prezidentas yra Barackas Obama. Amen.“

Toks netiesioginis noras, kad JAV prezidentas B.Obama mirtų, sulaukė ne tik milijono palaikytojų, bet ir piktai nusiteikusių oponentų reakcijos. Vieni jų viešai reikalavo panaikinti šią grupę, „meldžiančią Obamos mirties“.

Todėl kaip atsakas toje pačioje virtualioje erdvėje buvo sukurti trys alternatyvūs profiliai, vienas iš jų vadinasi „Peticija, kad iš „Facebook“ būtų pašalinta grupė, meldžianti Obamos mirties“. Šis pareiškimas jau sulaukė daugiau nei septynių šimtų tūkstančių palaikytojų, kurie taip nori pranešti, jog viešas kalbėjimas apie trokštamą prezidento mirtį yra nederamas ir žeidžiantis.

Facebook“ atstovas Andrew Noyesas teigė, kad tokią antiobamos grupę galima laikyti nemalonia ir įžeidžiančia, tačiau toks susibūrimas nepažeidžia „Facebook“ politikos.Aš nemanau, kad kažkas iš tikrųjų nori, jog jis mirtų. Mes taip pavargome nuo valdžios ir viso ekonomikos š... – grupėje rašė Cathy Larsen.

Nors pažodžiui profilio pavadinimas neteigia B.Obamos mirties troškimo, tai galima perskaityti tarp eilučių.

„Aš nemanau, kad kažkas iš tikrųjų nori, jog jis mirtų. Mes taip pavargome nuo  valdžios ir viso ekonmikos š... Taigi žmonės, jūs čia tiesiog kvailiojate, nusiraminkite!“ – antiobamos grupėje rašė Cathy Larsen.

Kitas socialinio tinklo vartotojas Kevinas Scirrotto, palaikantis kontroversišką grupę, teigė, kad prie jos prisidėjo, nes tai tiesiog linksma. „Tai tik „Facebook“ puslapis. Tai tik pokštas“, – teigė vyriškis.

Tuo tarpu B.Obamos šalininkai virtualioje erdvėje mano, kad tai visai nelinksma, ir toliau telkiasi opoziciniuose profiliuose. Taigi virtuali kova dėl prezidento gyvybės tęsiasi.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius