Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Somalyje per sprogdinimus mečetėje žuvo mažiausiai 30 žmonių

Dviem bomboms šeštadienį sprogus vienoje mečetėje, esančioje prie Somalio sostinės Mogadišo pagrindinio turgaus, žuvo mažiausiai 30 žmonių, dar 70 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Po sprogimo mečetėje gelbstimi sužeistieji.
Po sprogimo mečetėje gelbstimi sužeistieji. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprogimai prie Bakaros turgaus esančioje Abdala Šidejės mečetėje driokstelėjo, kai joje susirinkę žmonės laukė vidurdienio pamaldų.

Šie sprogdinimai dar kartą priminė apie stiprėjančią smurto bangą Somalyje, į kurį atvyko daug kovotojų iš Afganistano, šiuo metu mokančių vietos sukilėlius.

Dauguma pastarojo išpuolio aukų buvo maldininkai, sakė to įvykio liudininku tapęs verslininkas Ahmedas Abdulle.

„Pirmasis (sprogimas) nugriaudėjo mečetės gale, o kitas – priekyje. Mačiau mažiausiai 11 žmonių lavonus ir 18 sužeistųjų, – pasakojo kitas verslininkas Ismailas Dahiras. – Kraujas aptaškė sienas; visur buvo išsibarstę į skutus sudraskytų žmonių liekanos.“

Mogadišo greitosios pagalbos vadovas Ali Muse sakė, kad žuvo mažiausiai 30 žmonių, o 70 buvo sužeisti. Dar vienas liudininkas Abdullahis Hajis Ilmis susiskaičiavo 32 lavonus.

Pranešama, kad toje mečetėje per šį išpuolį buvo galingiausios Somalio sukarintos grupuotės „al Shabab“ vienas aukšto rango narys Fuadas Mohamedas Qalafas, tačiau kol kas nežinoma, ar jis liko gyvas.

„Al Shabab“ atstovas šeichas Ali Mohamudas Rage sakė, kad už tuos sprogdinimus atsakingos „užsienio saugumo kompanijos“, kurios esą siekia žudyti musulmonus. Kovotojų atstovas jokių įrodymų savo teiginiams nepateikė.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už pirmą kartą Somalio mečetėje įvykdytą sprogdinimą.

Anksčiau šią savaitę netoli mečetės Bakaros turguje buvo įvykdytas kitas sprogdinimas, per kurį žuvo du žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius