-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Specialiai 15min.lt iš Paryžiaus: 11-ojo rajono košmaras – po antrų žudynių per metus svajojama išsikraustyti

Antrą kartą per metus 11-asis Paryžiaus rajonas penktadienio naktį buvo sukaustytas siaubo. Sausio mėnesį džihadistai surengė žudynes satyrinio laikraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje, dabar vos už kelių gatvių dešimtys žmonių žuvo išpuolio koncertų salėje metu. Šalimais esančio baro savininkė prisipažino, kad ieško ne tik atsakymų, bet ir naujos gyvenamosios vietos.

Sharon, kurios vyrui priklauso baras „A La Folie“, visai šalia „Bataclan“ koncertų salės, 15min.lt sakė, kad dabar jai galvoje sukasi vienintelis klausimas – kodėl?

„Kodėl 11-asis rajonas vėl? Kiek galima? „Charlie Hebdo“ įvykiai vyko visai netoli, dabar tiek išpuolių viename rajone per naktį“, – retoriškai klausė ji.

Tiesioginė transliacija iš Paryžiaus
VIDEO: Motociklininkai pagerbia teroro išpuolio aukas prie Bataclan koncertų salės

Besilaukianti Sharon penktadienį vakare jau buvo namuose – bute, esančiame virš baro. Išgirdusi pirmuosius garsus iš koncertų salės ji pagalvojo, kad kažkas tiesiog labai švenčia, tačiau pažvelgusi pro langą pamatė galvotrūkčiais lekiančius žmones. 

„Paskambino vyras ir pasakė greitai trauktis nuo langų – vyksta kažkas blogo. Per pravirą langą net pradėjau užuosti parako kvapą. Negalėjau likti namie – nusileidau atgal į barą, kur ir praleidome siaubo naktį. Negaliu nupasakoti to siaubo, kad vis išgirsti šūvius ir kažkodėl jauti, kad jie dar ne paskutiniai. Tik po kelių valandų viskas baigėsi su trenksmu – iškart supratome, kad tai jau pabaiga – garsas buvo nežmoniškas“, – prisiminė moteris.

Jurgitos Lapienytės nuotr./Sharon
Jurgitos Lapienytės nuotr./Sharon

Jei jau du kartus buvo išpuoliai, tik laiko klausimas, kada bus ir daugiau.

Iš JAV į Paryžių gyventi atvykusi Sharon pasakojo, kad penktadienį net nekilo minčių uždaryti barą – jie žmonėms leido užeiti iki pat 8 valandos ryto. Užsidariusi vos valandai, ji 9 ryto vėl atvėrė duris.

„Visą naktį čia rinkosi žurnalistai, atvyko įkaitų artimieji, kaip galime jiems uždaryti duris? Dabar labai svarbu vienybė, susitelkimas, geranoriškumas“, – sakė ji. Šeima iškart nusprendė neprašyti nieko už gėrimus ir maistą – nors dauguma vis tiek palikdavo pinigų.

Tačiau Sharon pripažino, kad nori kuo greičiau išsikraustyti. „Man čia nesaugu. Nesijaučiu gerai. Jau kurį laiką galvojome ieškoti naujos vietos, o dabar manau, kad reikia daryti tai kuo greičiau, – 15min.lt sakė ji. – Jei tai būtų nutikę tik vieną kartą, galėtum bandyti tai užmiršti. Tačiau jei jau du kartus buvo išpuoliai, tik laiko klausimas, kada bus ir daugiau.“

Jurgitos Lapienytės nuotr./Sharon
Jurgitos Lapienytės nuotr./Sharon

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius