Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 29 /17:47

Sprogimas Egipte pražudė generalinį prokurorą, kaltinusį Musulmonų brolijos narius

Egipto sostinėje Kaire prie generalinio prokuroro Heshamo Barakato namų nuaidėjęs sprogimas nusinešė paties generalinio prokuroro gyvybę, skelbia CNN. Jo palydoje buvo asmenys patyrė rimtus sužeidimus.
Sprogimas Egipto sostinės priemiestyje
Sprogimas Egipto sostinės priemiestyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš pradžių buvo skelbiama, kad kaltinimus dėl Musulmonų brolijos ir buvusio šalies vadovo Mohammedo Morsio palaikęs generalinis prokuroras buvo sužeistas nesunkiai, tačiau vėliau pasirodė pranešimai apie blogėjančią jo būklę.

Šalies sveikatos apsaugos ministerijos atstovas patvirtino, kad dviejų apsauginių ir trijų likusių žmonių, sprogimo metu buvusių netoli H.Barakato gyvybėms pavojus negresia.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė kaltės dėl šio išpuolio, tačiau manoma, kad tai gali būti Musulmonų brolijos kerštas už ypatingai griežtas bausmes riaušes Kaire kėlusiems jos nariams.

H.Barakato nužudymas turėtų būti stiprus smūgis prezidentui Abdeliui Fattah al-Sisi, buvusiam kariuomenės vadui, nuvertusiam M.Mursį ir laimėjusiam rinkimus, per kurių kampaniją jis žadėjo sunaikinti islamistų kovotojus.

Sprogimas prie valstybės prokuroro automobilių vilkstinės visiškai sunaikino penkis jų, nuo sprogimo bangos išdužo langai Heliopolio rajone.

Ligoninėje gydomas prokuroro asmens sargybinis pasakojo tyrėjams, kaip sprogimas smogė į savo tarnybą važiavusio H.Barakato automobiliui ir palydai.

„Staiga ... baisus sprogimas, – pasakojo jis, girdint AFP reporteriui. – Aplink visur pažiro stiklo šukės. Atrodė kaip per žemės drebėjimą“. Įvykį mačiusieji sakė, kad vienas iš sudegusių automobilių buvo prokuroro.

„Aš išgirdau garsų sprogimą ir nubėgau jo link. Barakato automobilis degė“, – pasakoje vienas liudininkų.

Pasak sprogmenų specialistų vadovo generolo Mohamedo Gamalio, galėjo sprogti užminuotas automobilis, arba bomba buvo iš anksto slapta padėta gatvėje. H.Barakatas mirė dėl sunkaus organų sužeidimo, sakė naujienų agentūrai AFP prokurorą gydęs gydytojas.

Prieš šį išpuolį, kai buvo pakarti myriop nuteisti šeši islamistai, Egipte veikiantis „Islamo valstybės“ padalinys paragino puldinėti teismo pareigūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius