Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 25 /12:26

Sprogimas Turkijos Antalijos kurorte: nukentėjo 10 žmonių

Turkijos pietiniame Antalijos regione antradienį per sprogimą vietos prekybos ir pramonės rūmų automobilių stovėjimo aikštelėje buvo sužeisti mažiausiai dešimt žmonių, pranešė vietos žiniasklaida. Tačiau Lietuvos turistai saugūs, tikina kelionių organizatoriai.
Sprogimas Antalijoje
Sprogimas Antalijoje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Sprogimas Antalija

Antalijos meras Menderesas Turelis visuomeniniam transliuotojui NTV sakė, kad 10–12 žmonių buvo nesunkiai sužeisti stiklo šukių.

Į įvykio vietą atskubėjo keli greitosios pagalbos automobiliai. Sprogimo priežastis kol kas nežinoma.

Viduržemio jūros pakrantėje esanti Antalija yra vienas populiariausių regionų tarp į šalį atvykstančių užsienio turistų. Tačiau jų srautai šiais metais pastebimai sumažėjo dėl šalyje padažnėjusių teroro išpuolių.

VIDEO: Antalijos kurorte nugriaudėjo sprogimas, yra sužeistų

Antalija laikoma vienu saugiausių regionų Turkijoje, tačiau ir jame kartais įvykdoma nedidelių sprogdinimų, dėl kurių valdžia kaltina uždraustą Kurdistano darbininkų partiją (PKK).

URM neturi duomenų, kad per sprogimą Antalijoje būtų nukentėję Lietuvos piliečiai

Užsienio reikalų ministerija (URM) neturi informacijos, kad per sprogimą Turkijos kurorte Antalijoje būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ duomenimis, šiuo metu Antalijos regione yra 180 šios bendrovės klientų – poilsiautojų iš Lietuvos.

„Dėl šio įvykio skrydžių planai tikrai nesikeičia, tačiau žmonių saugumas – mūsų didžiausias prioritetas, todėl savo ruožtu siunčiame trumpąsias žinutes klientams, rekomenduojant artimiausiu metu susilaikyti nuo nebūtinų išvykų į Antalijos miestą“, – sakė „Kidy Tour“ komunikacijos vadovė Karolina Kažukauskaitė.

Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ duomenimis, šiuo metu Antalijos regione yra 1300 įmonės klientų.

Pasak mūsų atstovų, kurortuose ramu, gyvenimas teka įprasta vaga. Vieta, kurioje užfiksuotas įvykis, yra atokiai nuo visų turistų lankomų vietų, kurortinių zonų.

„Susisiekėme su „Tez Tour“ atstovybe Antalijos regione. Mūsų žiniomis, įvykio vietoje ar arti jos turistų iš Lietuvos nebuvo. Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, dėl įvykio nukentėjusių Lietuvos piliečių nėra.

Pasak mūsų atstovų, kurortuose ramu, gyvenimas teka įprasta vaga. Vieta, kurioje užfiksuotas įvykis, yra atokiai nuo visų turistų lankomų vietų, kurortinių zonų. Įvykio priežastys nėra žinomos – šiuo metu vyksta tyrimas“, – 15min teigė „Tez Tour“ rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovė Inga Aukštuolytė.

„Novaturas“ praneša, kad Antalijos miesto dalis, kur įvyko šis įvykis, nėra kurortinė zona. „Ten mūsų klientų nėra“, – teigė kelionių organizatoriaus rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovė Dovilė Zapkutė.

Sprogimas antradienį nugriaudėjo Antalijos pramonės ir prekybos rūmų automobilių stovėjimo aikštelėje. Vietos žiniasklaida pranešė, kad sužeista mažiausiai dešimt žmonių.

Iš Pramonės ir prekybos rūmų bei aplinkinių pastatų evakuojami žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius