-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šri Lankoje per bombos sprogimą žuvo mažiausiai 15 žmonių, sužeistas ministras (atnaujinta 13.38 val.)

Šri Lankos pietuose antradienį per įtariamo tamilų „tigrų“ mirtininko išpuolį žuvo mažiausiai penkiolika žmonių, o dar apie 60 asmenų, tarp jų pašto ir telekomunikacijų ministras, buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Temos: 2 Bomba Šri Lanka

Sprogdintojo taikiniu tapo Akuresos miesto mečetėje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje dalyvavę politikai. Išpuolis surengtas tuo metu, kai vyriausybės pajėgų įnirtingai atakuojami tamilų „tigrų“ sukilėliai baigia prarasti paskutines jų kontroliuotas teritorijas salos šiaurės rytuose.

Pašto ir telekomunikacijų ministras Mahinda Wijesekara per sprogdintojo ataką buvo sužeistas į galvą. Ministrą ruošiamasi nuskraidinti į Kolombą, kur jam bus skubiai suteikta pagalba.

Pašto ir telekomunikacijų ministras Mahinda Wijesekara per sprogdintojo ataką buvo sužeistas į galvą. Ministrą ruošiamasi nuskraidinti į Kolombą, kur jam bus skubiai suteikta pagalba.

Kultūros ministras Mahinda Yapa Abeywardene iš pradžių taip pat buvo įtrauktas į sužeistųjų sąrašą, nes buvo rastas apsipylęs krauju, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jį aptaškė kitų šio išpuolio aukų kraujas.

„Ėjome procesijoje, o vos praėjus mečetės vartus nugriaudėjo sprogimas. Pagalvojau, jog sprogo didelė petarda“, – M.Y.Abeywardene sakė telefonu naujienų agentūrai AFP iš Akuresos, esančios už 160 kilometrų į pietus nuo sostinės.

„Visi mano drabužiai buvo kruvini; aš pradėjau bėgti. Vėliau supratau, kad nesu sužeistas, o buvau aptaškytas kažkurio kito per sprogimą nukentėjusio žmogaus krauju, – pridūrė ministras. – Ten buvo daug moksleivių. Bijau, kad daug jų buvo sužeisti“.

Sprogimas minioje nugriaudėjo, kai musulmonai mečetėje mušė būgnus ir šoko, nurodė įvykio liudininkai.

Kariškių atstovas spaudai Udaya Nanayakkara dėl šio išpuolio apkaltino Tamil-Ilamo" išvadavimo „tigrų“ (TIIT) kovotojus.

„Tai TIIT mirtininko sprogdinimas“, – sakė jis.

Policijos atstovas Ranjithas Gunasekera nurodė, kad per ataką Akuresoje žuvo 15 asmenų, o dar apie 60 žmonių buvo sužeisti. Sužeistieji buvo nuvežti į dvi pagrindines ligonines regione, kurio iki šiol nebuvo palietę tamilų sukilėlių atakos.

Per panašų TIIT kovotojų išpuolį 2008 metų balandį žuvo susisiekimo ministras Jeyarajas Fernandopulle, kuris dalyvavo vienoje ceremonijoje tradicinių Naujųjų metų išvakarėse.

Tamilų "tigrų" sukilėliai kol kas nepriėmė atsakomybės už pastarąjį išpuolį.

Tačiau sukilėlius palaikančiame tinklalapyje „Tamilnet“ pranešama, kad pirmadienį ir antradienį vyriausybės pajėgoms apšaudant paskutinę TIIT kontroliuojamą teritoriją žuvo 74 civiliai gyventojai, tarp jų daug vaikų, o dar 100 žmonių buvo sužeisti.

Tinklalapyje Šri Lankos armija kaltinama dėl „sustiprėjusio beatodairiško apšaudymo“, nors kariškiai žino, jog tose teritorijose likę daug civilių gyventojų.

Vyriausybė teigia mėginanti apsaugoti taikius gyventojus ir kaltina TIIT sukilėlius, kad šie naudojasi civiliais asmenimis kaip „gyvaisiais skydais“.

Prieš dvejus metus tamilų „tigrai“ kontroliavo dideles teritorijas salos šiaurėje ir rytuose, tačiau pastaruoju metu patyrė daug didelių nesėkmių.

Sekmadienį Šri Lankos vyriausybė pranešė, kad jos planas visiškai sutriuškinti TIIT pasiekė "galutinį etapą".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius