Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šri Lankos armija praneša apie 43 nukautus sukilėlius ir bėgančius civilius gyventojus

Šri Lankos pajėgos pasistūmėjo toli į vienintelį dar likusį tamilų sukilėlių anklavą ir nukovė 43 partizanus, o iš karo zonos šalies šiaurėje per pastarąsias 72 valandas pasitraukė beveik 82 tūkst. civilių gyventojų, trečiadienį pranešė kariškiai.
Temos: 2 Armija Šri Lanka

Gynybos ministerija buvo nurodžiusi tamilų „tigrų“ lyderiui Velupillai Prabhakaranui ir jo kovotojams pasiduoti iki antradienio, bet sukilėliai ignoravo šį terminą ir toliau kovojo su vyriausybinėmis pajėgomis.

Pastaraisiais mėnesiais pajėgos išstūmė sukilėlius iš visų jų buvusių bastionų ir apsupo juos teritorijoje, kurią vyriausybė anksčiau vadino „nešaudymo zona“ civiliams gyventojams apsaugoti. Tačiau šią savaitę pajėgos įžengė į tą 20 kv.km zoną kovoti su likusiais sukilėliais ir vaduoti ten įstrigusių taikių gyventojų.

Kariškiai pranešė, kad pirmadienį prasiveržė į svarbų sukilėlių bunkerį toje pakrantės zonoje ir kad nuo to laiko pasitraukė dešimtys tūkstančių gyventojų. Iki trečiadienio buvo pabėgę 81 423 civiliai gyventojai, nurodoma pranešime.

Pirmadienį ir antradienį pajėgos per susirėmimus pasistūmėjo toli į tą zoną, dalį jos užėmė ir nukovė mažiausiai 43 sukilėlius, sakė kariškių atstovas Udaya Nanayakkara.

Tamilų sukilėliai yra užspeisti maždaug 8 km ruože, pridūrė jis.

Armijos komandosai antradienį puolė vieną automobilį, kuriuo važiavo sukilėliai, ir keturis jų nukovė, o dar keturis sukilėlius nukovė per kitą puolimą, nurodė U.Nanayakkara. Per kitus pirmadienio ir antradienio puolimus žuvo dar 35 sukilėliai.

Jungtinės Tautos apskaičiavo, kad per pastaruosius tris mėnesius Šri Lankoje žuvo daugiau kaip 4,5 tūkst. civilių gyventojų.

Sukilėliai paskelbė, kad pirmadienį per vyriausybinių pajėgų reidą žuvo daugiau kaip tūkstantis taikių gyventojų, bet kariškiai tai neigia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius