Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stadioną futbolo čempionatui statantys rusų darbininkai mėnesius negauna nė cento

Vieną iš Rusijos stadionų, kuriame vyks 2018 m. Pasaulio futbolo čempionato rungtynės, statantys darbininkai tikina negaunantys atlyginimų mėnesių mėnesius, nepaisant to, kad šio objekto statybos sąmata jau išaugo penkis kartus nuo to laiko, kai Rusijai buvo suteikta teisė organizuoti tarptautinį sporto renginį, rašo laikraštis „The Guardian“.
Sankt Peterburge statoma „Zenit Arena“
Sankt Peterburge statoma „Zenit Arena“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sankt Peterburge statoma „Zenit Arena“ tapo vienu iš brangiausių sporto infrastruktūros objektų pasaulyje, tačiau jos statybai skirti pinigai nepasiekia statybininkų kišenių.

Darbuotojai skundžiasi ne tik laiku nemokamais atlyginimais, bet ir blogomis darbo sąlygomis bei saugumo reikalavimų nesilaikymu.

Atlyginimų nemokėjimas visiškai įsiutino statybininkus ir šiuo metu 50 stadione dirbančių žmonių net grasina iškelti 14 mln. rublių vertės ieškinį areną statančioms įmonėms.

Darbuotojai skundžiasi ne tik laiku nemokamais atlyginimais, bet ir blogomis darbo sąlygomis bei saugumo reikalavimų nesilaikymu.

Nuo 2011 m. stadiono statybos vietoje dėl nelaimingų atsitikimų jau žuvo penki darbuotojai.

Darbuotojai gyvena jiems pastatytuose vagonėliuose arba bendrabučiuose, kuriuose vienas tualetas ir dušas dažnai tenka 40 žmonių.

„Man nemoka jau trečią mėnesį iš eilės. Skolinamės iš Sankt Peterburge gyvenančių giminaičių ir draugų tam, kad ką nors nusiųstume savo šeimoms ir vaikams“, – sakė 47 m. darbininkas iš Uzbekistano.

„Zenit Arena“ stato apie 2 000 darbuotojų, kurių vidutinė darbo diena trunka nuo 10 iki 15 valandų, o jiems priklauso tik viena laisva diena per savaitę. Darbuotojai gyvena jiems pastatytuose vagonėliuose arba bendrabučiuose, kuriuose vienas tualetas ir dušas dažnai tenka 40 žmonių.

Nors darbdaviai statybininkams įsipareigojo mokėti atlyginimus kiekvieną mėnesį, tačiau dauguma jų tegavo tik kuklius avansus.

„Stadione dirba septyni žmonės iš Krymo, net pabėgėliai iš Ukrainos. Ir jiems niekšiškai nemoka. Tai pats niekšiškiausias dalykas, koks tik gali būti“, – siuto vienas iš šiaurinėje Rusijos sostinėje dirbančių stadiono statybininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius