Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stambule po 11 aukų pareikalavusio bombos sprogimo sulaikyti keturi įtariamieji

Turkijos policija, ieškodama išpuolio Stambulo centre, kai sprogus bombai žuvo septyni policininkai ir keturi civiliai žmonės, kaltininkų, sulaikė keturis žmones, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Sprogimas Stambule
Sprogimas Stambule / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jau trečios šį pusmetį atakos didžiausiame Turkijos mieste taikinys buvo autobusas, kuriuo važiavo malšinti riaušes parengti policininkai. Bomba buvo padėta automobilyje, Bejazido rajone netoli daugelio svarbiausių turistinių objektų, turkų televizijai sakė Stambulo gubernatorius Vasipas Sahinas.

Dar 36 žmonės buvo sužeisti, trys iš jų – sunkiai, pridūrė jis.

Keturi įtariamieji buvo nuvežti į policijos būstinę Stambule tardyti, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“, kuri daugiau informacijos nepateikė.

Aiškios atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, bet prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį kalbėdamas per televiziją užsiminė, kad su sprogdinimu Stambulo centre gali būti susijusi uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK).

„Nieko nauja“, kad PKK taikytųsi į didžiuosius miestus, sakė jis, aplankęs sužeistuosius vienoje Stambulo ligoninėje, ir pridūrė: „Mes negailestingai kovosime su teroristais iki galo.“

Vėliau paskelbtame prezidentūros pareiškime R.T.Erdoganas taip pat pažadėjo, kad kaltininkai „sumokės už kraują, kurį praliejo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius