Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stebuklingai išgijusi prancūzų vienuolė: popiežiaus Jono Pauliaus II atliktas stebuklas – „didi paslaptis“

Prancūzė vienuolė, kurios netikėtas išgijimas nuo Parkinsono ligos atvėrė kelią į altoriaus garbę velioniui popiežiui Jonui Pauliui II, pirmadienį sakė, kad šis stebuklas jai tebėra „didi paslaptis“.
Popiežius Jonas Paulius II.
Popiežius Jonas Paulius II / „Scanpix“ nuotr.

„Kodėl aš? Tai tebėra didi paslaptis. Be jokios abejonės, yra žmonių ir vaikų, kurie serga sunkiau nei aš. Negaliu jums atsakyti. Meldėsi visos jos seserijos vienuolės“, – sesuo Marie Simon-Pierre sakė žurnalistams Prancūzijos pietuose esančioje Provanso Ekso arkivyskupijoje.

„Mano šeima... visi mano broliai ir seserys, mano sūnėnai ir dukterėčios įsitikinę, kad aš buvau išgydyta. Jau tuomet jie buvo labai priblokšti, o dabar yra labai, labai sujaudinti“, – pridūrė vienuolė.

M.Simon-Pierre progresuojanti Parkinsono liga buvo diagnozuota 2001 metais. Mirus Jonui Pauliui II, kuris taip pat kentė šią ligą, vienuolės sveikata sparčiai blogėjo, o jos bendruomenė pradėjo melsti velionio pontifiko užtarimo, kad pasiligojusi sesuo pasveiktų.

Pasak jos, gydytojas tąsyk neberado jokių ligos simptomų.

49 metų moteris išgijo per vieną naktį 2005 metų birželį, praėjus dviem mėnesiams po Jono Pauliaus II mirties, o gydytojai šio fenomeno iki šiol negali paaiškinti.

„Birželio 7 dieną apsilankiau pas savo neurologą, o kai jis pamatė, kaip judu, paklausė, ar vartojau dvigubai didesnę dopamino dozę. Atsakiau jam: „Ne, lioviausi vartoti vaistus“, – prisiminė M.Simon-Pierre.

Pasak jos, gydytojas tąsyk neberado jokių ligos simptomų.

„Man tai buvo naujas gimimas – vėl jaučiausi esanti gyva“, – džiaugėsi vienuolė.

Dabartinis popiežius Benediktas XVI praėjusią savaitę pranešė, kad Vatikanas gegužės 1 dieną jo pirmtaką lenką paskelbs palaimintuoju. Šis žingsnis yra vienas iš pirmųjų kanonizavimo link.

Kad Jonas Paulius II būtų beatifikuotas, turėjo būti įrodytas bent vienas jo atliktas stebuklas, o šventuoju jis galėtų būti paskelbtas, jeigu būtų įrodytas antras stebuklas.

Antrojo stebuklo tvirtinimo procesas negali būti pradėtas prieš velionio popiežiaus paskelbimą palaimintuoju, tačiau numanomų pretendentų jau yra.

2009 metų balandį šaltiniai Lenkijoje ir Jungtinėse Valstijose užsiminę apie du tikėtinus stebuklingo pasveikimo atvejus. Vienas prie invalido vežimėlio prikaustytas lenkas berniukas atsistojo ant kojų, pasimeldęs prie Jono Pauliaus II kapo, o vienas amerikietis, kuriam buvo sunkiai sužalota galva, pagijo, kai jam buvo duotas šio pontifiko pašventintas rožinis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius