Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su nuogų įžymybių nuotraukų paviešinimo skandalu siejamas amerikietis kalės pusantrų metų

Jungtinėse Valstijose dėl didelio masto įsilaužimo į kompiuterius schemos ir nuogų Holivudo žvaigždžių nuotraukų paskelbimo internete – 2014 metų vadinamojo „Celebgate“ skandalo – nuteistas amerikietis Ryanas Collinsas už grotų turės praleisti pusantrų metų.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence / AFP/„Scanpix“ nuotr.

36 metų R.Collinsas trečiadienį buvo nuteistas Pensilvanijos apygardos teisme pagal Sukčiavimo naudojant kompiuterius ir piktnaudžiavimo jais aktą.

Pasak JAV teisingumo departamento, R.Collinsas kaltinamas neteisėtai gavęs prieigą prie daugiau kaip 100 žmonių, tarp jų – Los Andželo pramogų verslo įžymybių, „Apple iCloud“ ir „Gmail“ paskyrų.

Per „Celebgate“ skandalą internete buvo paskelbta šimtai nuogų modelių ir aktorių, tarp jų ir Jennifer Lawrence, Rihanna, Avril Lavigne, nuotraukų.

Nelegaliai gavęs prieigą prie elektroninių laiškų paskyrų „R.Collinsas pateko į mažiausiai 50 „iCloud“ paskyrų ir 72 „Gmail“ paskyras.

Nors pranešime įsilaužimo aukų pavardės neminimos, bet kelios nukentėjusiųjų atvirai papasakojo apie tas nuotraukas.

Gegužės mėnesį R.Collinsas padarė kaltės prisipažinimo pareiškimą ir pripažino apgaule išviliodavęs savo aukų vartotojo vardus ir slaptažodžius, kad galėtų pasiekti jų paskyras internete ir pavogti jų filmuotą medžiagą, nuotraukas bei asmenukes.

Tačiau, pasak pareigūnų, įrodymų, kad R.Collinsas pats būtų skelbęs vogtą medžiagą internete, nėra.

„Įsilaužėliai pažeidžia federalinį įstatymą, kai tik prieina prie privačios informacijos, kuri yra saugoma internete arba skaitmeniniuose prietaisuose“, – sakė JAV Kalifornijos centrinės apygardos prokurorė Eileen Decker.

Pasak E.Decker, prokuratūra traukia tokius įsilaužėlius atsakomybėn, „net jeigu jie nepardavinėja arba neplatina vogtų duomenų“.

Nelegaliai gavęs prieigą prie elektroninių laiškų paskyrų „R.Collinsas pateko į mažiausiai 50 „iCloud“ paskyrų ir 72 „Gmail“ paskyras, kurių dauguma priklausė moterims įžymybėms“, nurodė ji.

Kartais R.Collinsas parsisiųsdavo visą savo aukų medžiagą, kurią šie laikė „Apple iCloud“.

R.Collinas taip pat sukčiavo pagal tariamos modelių atrankos schemą, įtikindamas savo aukas jam siųsti savo aktų nuotraukas.

Kitas su „Celebgate“ skandalu susijęs teisiamasis Edwardas Majerczykas pagal susitarimą su federaliniais pareigūnais rugsėjo mėnesį sutiko padaryti kaltės pripažinimo pareiškimą dėl vieno kaltinimo neteisėta prieiga prie saugomo kompiuterio siekiant gauti informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius