-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Vladimiro Putino homofobija susidūrusi Angela Merkel suprato: su Rusija nesusitarsi

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel kantrybės taurė buvo perpildyta, kai Vladimiras Putinas pareiškė, kad homoseksualų teisės rodo Vakarų šalių supuvimą. Po Krymo aneksijos ir karo Rytų Ukrainoje Berlynas dar ilgai bandė išsaugoti bendradarbiavimą su Maskva. Bet A.Merkel susidūrimas su homofobiškomis V.Putino nuostatomis palaidojo Vokietijos viltis, kad su Rusija galima susitarti, rašo sekmadieninis Didžiosios Britanijos laikraštis „;The Sunday Times“.
Eitynės prieš homofobiją Berlyne
Eitynės prieš homofobiją Berlyne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vien tik per 2014 metus A.Merkel turėjo apie 40 susitikimų su V.Putinu. Viename iš jų Rusijos lyderis ipradėjo keikti „supuvusias“ Vakarų vertybes.

V.Putinas jai pasakė, kad Vakarų nuopuolį geriausiai iliustruoja homoseksualų teisės, kurias užtikrina Vakarai. Šaltinių teigimu, būtent tuomet A.Merkel galutinai suprato, kad ES ir JAV turi palaidoti visas viltis dėl bendro sutarimo su dabartiniu Kremliaus režimu.

„Kanclerė priėjo prie išvados, kad V.Putinas juda ultrakonservatyvumo kryptimi ir mano, kad Rusijos vertybės yra geresnės nei Vakarų“, – laikraščiui teigė vienas šaltinis ir pridūrė, kad A.Merkel suprato, jog joks susitarimas su Rusijos prezidentu nėra įmanomas.

Rusijos ir Vokietijos santykiai blogėjo jau ilgą laiką. A.Merkel buvo įsiutinta, kad Kremlius ir toliau prisideda prie karo Ukrainoje eskalacijos ir šiuo metu Berlynas vis aktyviau kuria bendrą frontą kovai su Maskvos agresija.

„Priverstiniai Europos sienų pokyčiai yra nepriimtini. Būtina V.Putiną priversti mokėti už tai, ką jis padarė, ir kaina turi būti aukšta“, – teigė vienas nepriklausomas laikraščio šaltinis, susipažinęs su A.Merkel strategija.

„Vienintelė kalba, kurią jis (V.Putinas) supranta ir gerbia, yra jėgos kalba“, – tvirtino šaltinis Vokietijos vyriausybėje.

Be to, Vokietijos kanclerei artimi šaltiniai teigė, kad anksčiau sudarytas įvaizdis apie neva šiltus A.Merkel ir V.Putino santykius yra neteisingas. Teigiama, kad pastaruoju metu dviejų šalių lyderių susitikimai būna vis oficialesni ir šaltesni.

Šaltinių teigimu, už uždarų durų A.Merkel ir V.Putino tonas būna dar nuožmesnis. 

„Vienintelė kalba, kurią jis (V.Putinas) supranta ir gerbia, yra jėgos kalba“, – tvirtino šaltinis Vokietijos vyriausybėje.

Be to, teigiama, kad A.Merkel niekada nejautė baimės kalbėdamasi su V.Putinu ir yra pašiepusi Rusijos lyderio mačo įvaizdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius