Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 16 /2017 01 17

Sučiuptas 39 žmones Naujųjų metų naktį Stambulo klube išžudęs vyras

Pirmadienio vakare Stambule sulaikytas Turkijos pareigūnų ieškotas vyras, kuris įtariamas Naujųjų metų naktį Stambulo „Reina“ klube surengęs žudynes.
Įtariamas „Reina“ klubo užpuolikas
Įtariamas „Reina“ klubo užpuolikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gausios policijos pajėgos įtariamą teroristą medžiojo nuo sausio 1-osios nakties, kai šis surengė išpuolį naktiniame klube – išžudė 39 žmones – ir dingo.

Apie sėkmingą Turkijos specialiųjų pajėgų operaciją pranešė šalies naujienų agentūra „Dogan“.

Uzbekas Abdulkadiras Mašaripovas buvo sulaikytas savo kirgizo draugo namuose Stambulo Esenjurto priemiestyje. Anksčiau skelbta, kad policija sulaikė ir įtariamojo žmoną. Ji pareigūnams sakė nė neįtarus, kad jos vyras prijaučia „Islamo valstybei“.

„Daily Sabah“ rašo, kad po žudynių jis grįžo į nuomojamą butą pas žmoną ir du vaikus, pasiėmė ketverių metų sūnų ir pranyko.

Skelbiama, kad A.Mašaripovas į Turkiją atvyko gruodžio 15 dieną.

Dėl užpuoliko anksčiau tapatybės būta painiavos: iš pradžių buvo pranešta, kad jis yra Kirgizijos pilietis, apkaltintas įtariamojo bendrapavardis, o paskui – kad jis yra uigūras iš Kinijos. Galiausiai pareigūnai nustatė, kad ieškomasis – 34 metų uzbekas.

Dauguma aukų – užsieniečiai

Sausio 1-osios naktį, 1 val. 15 min. vietos (0 val. 15 min. Lietuvos) laiku, ginkluotas užpuolikas prie įėjimo į vieną prašmatniausių miesto naktinių klubų nušovė policininką ir civilį, ėmė siautėti viduje.

Už septynias minutes trukusį išpuolį, pareikalavusį 39 gyvybių, atsakomybę prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS). Daugiau kaip pusė nužudytųjų – užsieniečiai. Tarp jų – Izraelio, Rusijos, Prancūzijos, Tuniso, Libano, Indijos, Belgijos, Jordanijos ir Saudo Arabijos piliečiai.

Šaulys per ataką Stambulo klube paleido nuo 120 iki 180 kulkų, o prieš pabėgdamas persirengė.

Naktinis klubas, įsikūręs ant Bosforo sąsiaurio kranto, yra viena prabangiausių susibūrimo vietų Stambule, kurioje mėgsta rinktis užsieniečiai. Jame dažnai lankosi dainininkai ir sporto žvaigždės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius