Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugedęs ir kelias dienas dreifavęs kruizinis laivas pasiekė JAV pakrantę, keleiviai pasakoja apie patirtą košmarą

Daugiau nei 4 000 sugedusio kruizinio laivo keleivių pagaliau pasiekė krantą. Gaisras variklio skyriuje kilo prieš keturias dienas. Keleiviai teigia patyrę košmarą, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Kruizinis laivas pagaliau pasiekė krantą.
Kruizinis laivas pagaliau pasiekė krantą. / Reuters/Scanpix nuotr.

„The Carnival Triumph“ Alabamą pasiekė ketvirtadienio vakarą. Visiems išlipti iš laivo prireikė penkių valandų. Žmonių laukė maistas, antklodės ir mobilieji telefonai. Buvo girdimi žemės pasiilgusių keleivių šūksniai: „Išleiskite mane, išleiskite!“. 

Keleiviai pasakojo apie laive vyravusias prastas sanitarines sąlygas, sudėtingą prieigą prie tualetų, ilgas eiles prie maisto ir ant grindų pasirodžiusias nuotekas. 

„Carnival Corp“ priklauso ir pernai prie Italijos krantų ant seklumos užplaukęs ir nuskendęs kruizinis laivas „Costa Concordia“.

Košmaras

Reuters/Scanpix nuotr./Keleiviai
Reuters/Scanpix nuotr./Keleiviai

Išlipę iš laivo keleiviai autobusais nugabenti į Teksasą, iki kurio yra dar septynios valandos kelio, arba į Naująjį Orleaną, iki kurio – dvi valandos kelio. Bendrovė užsakė apie 1 500 viešbučio kambarių.

Keleivė Janie Baker „NBC“ telefonu pasakojo, kad sąlygos laive buvo siaubingai prastos. Dėl gaisro variklių skyriuje nebebuvo elektros, dirbo tik keli tualetai. Moteris neslėpė tualeto reikalams naudojusi plastikinius maišelius. Ji teigė mačiusi moterį, kuri apalpo, kol laukė eilėje prie maisto. 

„Tai tiesiog košmaras“, – teigė ji. 

J.Baker pasakojo, kad vieną naktį su draugais miegojo užsivilkę gelbėjimosi liemenes, nes laivas ėmė svirti.

Po tokios kelionės bendrovė keleiviams ketina grąžinti visus pinigus ir pasiūlyti nuolaidas kitiems kruizams. Kaip kompensaciją bendrovė paskelbė pasiūlysianti po 500 dolerių. 

Bendrovė neigė, kad laivas buvo purvinas, teigdama, kad darbuotojai darė viską, ką galėjo, jog žmonėms suteiktų komfortą. 

Reuters/Scanpix nuotr./Kruizinis laivas
Reuters/Scanpix nuotr./Kruizinis laivas

„Carnival“ atšaukė daugiau nei dešimt šiuo kruiziniu laivu suplanuotų kelionių, kartu pripažino, kad laive dar prieš gaisrą buvo kilę kitokių mechaninių problemų. 

Atstovas Vance Gulliksenas teigė, kad „Carnival Triumph“ laive jau anksčiau kilo problemų dėl generatoriaus, tačiau remontas buvo baigtas vasario 2 dieną. Jo teigimu, ši problema su sekmadienį variklio skyriuje kilusiu gaisru nesusijusi. 

Nacionalinė transporto saugos valdyba pradėjo tyrimą. 

Gaisro metu niekas nesusižalojo. Vienas sveikatos problemų turėjęs keleivis imantis atsargumo priemonių iš laivo paimtas anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius